Vardetenning

Kretsen jubileumsmerke

Mandag 26. mars er det 100 år siden de ferske speidergruppene i Grenland kom sammen og stifta det som etter hvert skulle bli Grenland krets av Norges speiderforbund. Som de fleste har fått med seg, feires dette på flere måter i løpet av året.

Det aller første som skjer er vardetenning på selve dagen. Klokka 20.00 på kvelden skal alle speidergruppene i Grenland tenne vardebål på en plass hvor det vises. Siden det er litt vanskelig å komme seg til de høyeste toppene med et vedlass for tida, har vi i 3. Skien valgt å tenne bålet på Hestehaugen ved Gjerpen kirke. Alle som er hjemme i påska kan komme og være med. Møt opp på parkeringsplassen ved Gjerpen kirke kl. 19.30. Alle speidere som er med får også utdelt jubileumsmerket — et bål — og merket for det første arrangementet — en flamme. Seinere vil dere få en ny flamme for hvert jubileumsarrangement dere er med på.

Flammemerket for vardetenning.

Dere som ikke er hjemme i påska kan også være med på feiringa og få flamme for det. Det dere må gjøre, er å tenne vardebål der dere er mandag klokka 20.00, og å ta bilde av det og legge ut på Instagram med 3. Skiens hashtag #1000rødebål (og gjerne også andre steder, som 3. Skiens Facebook-side). Da får dere også en egen flamme for å legge ut bilde.

Etterskrift 26. mars: Bruk også kretsens hashtag #grenlandkrets100år i tillegg til vår egen #1000rødebål. Hashtaggene #speiding og #grenlandkrets erogså bra.

Flammemerket for å legge ut bilder.

Her kan du lese litt om stiftelsen av Grenland krets (med takk til Petter Gulbrandsen, som vanlig).