Kandersteg 2018


Her vil vi samle alt om turen til Kandersteg i Sveits sommeren 2018.

Hvor:

Verdensspeidersenteret Kandersteg i den lille fjellbyen Kandersteg i den sveitsiske kantonen Bern. Dette senteret tilhører det internasjonale (tidligere) guttespeiderforbundet WOSM, der alle guttene i NSF er medlemmer.

Når:

Tidlig i sommerferien 2018. Estimert avreise fra Skien er torsdag morgen 28. juni, hjemkomst fredag 6. juli om ettermiddagen. Eksakte datoer vil være avhengig av bestillingene.

Hvem:

For speidere i troppen (eller eldre), dvs. alle som er født i 2007 eller tidligere og har gjennomført aspirantperioden. NB! Det er viktig for aspirantene å få vært med på tur med mer enn én overnatting før de reiser. Den sjansen får de på pinseleiren.

Reise:

Vi reiser med buss. Planen er å ta morgenferja fra Larvik torsdag og kjøre raskeste vegen derfra til Kandersteg uten overnatting underveis. Da er vi framme fredag morgen. Hjem igjen på samme måte, men kanskje med overnatting eller en halv dags stopp for å se oss om fordi det ser ut til å passe bedre med ferjene fra Hirtshals.

Program:

Vi får fem døgn i Kandersteg. For å få mer ut av dagene — og for å slippe å reise med så mye utstyr — vil vi bo på sovesal og spise i spisesalen heller enn å drive vår egen leir ute. Det blir mindre speiderleir enn vi er vant til, men det får vi uansett gjort resten av året.

Det vi vinner er særlig opplevelsen av å møte og bli kjent med speidere fra hele verden. Og friluftsliv blir det uansett. Vi kan velge fra en fyldig meny av friluftsaktiviteter for alle erfaringsnivåer og aldersgrupper. Noen dager vil vi gjøre ting patruljevis, andre dager vil vi dele etter alder eller interesser.

Foreløpig ukeprogram for Kandersteg 2018.

Klær og utstyr:

Når vi er på reise, kler vi oss for å synes og vise at vi er speidere. Men to døgn midt på sommeren er i lengste laget for speiderskjorta, så vi kommer til å lage egne profileringsplagg (T-skjorte, genser, fleecejakke e.l. med 3. Skien-motiv). Disse blir det tatt opp bestilling på i løpet av vinteren.

Forslag til pakkeliste kommer når det nærmer seg og vi har flere av programdetaljene på plass. Men det viktigste vil være vanlig tur- og speiderutstyr. Dessuten gyldig pass.

Pris:

Etter en runde med busselskapet er budsjettprisen nå på kr 6000,- per deltaker, og det omfatter reise, opphold, mat og aktiviteter, men ikke profileringsplagg eller lommepenger. Prisen forutsetter at vi klarer å fylle en buss, dvs. ca. 50 deltakere. Per 15. februar er vi 34 deltakere, som gir en budsjettpris på kr 6500,-. Det har vært lite pågang på de ledige plassene fra andre grupper, men vi holder tilbudet åpent og vil gå mer aktivt ut til enkeltspeidere og andre interesserte. Vi arbeider dessuten stadig med planene og avtalene for å få prisen ned.

Når 3. Skien drar på tur, skal alle få være med. Har dere problemer med å klare kostnaden, så snakk med gruppeleder Reidulf på 91 31 03 08 eller gruppeleder@3skien.no. Vi har tilgang til noen støtteordninger og håndterer det diskret.

Påmelding:

Påmelding ved forskuddsbetaling av kr 1500,- per deltaker til gruppas konto 2610.16.89963. Merk overføringa med «Kandersteg 2018» og navnet på deltakeren. Send også kvittering eller kopi av overføringa på mail til kandersteg2018@3skien.no.

Første betalingsfrist var 1. november 2017. Dette var nødvendig for å vite hvor mange vi planlegger for, for å kunne begynne å reservere opphold og billetter og for å kunne tilby resten av plassene til andre speidergrupper. Før vi går ut med tilbudet, velger vi likevel å gi en ekstra frist for etteranmeldte fra gruppa fram til 10. desember. Alle som melder seg på innen den datoen er sikra plass. De som melder seg på etter dette, får plass så lenge vi har, men dersom vi får avtale med ei gruppe, må de som er enda seinere, vente på restplasser helt til slutt.