Terminliste

Nedlastbare terminlister:

Nye terminlister blir lagt ut etterhvert som de blir klare.

Flokken: Terminliste for flokken våren 2019.

Aspirantene: Det er ikke egen aspirantpatrulje i 2018-2019.

Troppen: Terminliste for troppen våren 2019.

Roverlaget Troll: Avtaler seg imellom.

Arbeidsgjengen: Avtaler seg imellom.

NB! Det vil alltid bli endringer i programmet i løpet av en termin, særlig mot slutten. Det skal bli gitt beskjed i møtene og på lapper eller e-post, men det er ikke alltid slikt når fram. Derfor er det viktig å holde øye med den levende terminlista nedenfor.

jun
29
lør
Kretsleir @ Lunde
jun 29-jul 6 heldags
Kretsleir @ Lunde

Kretsleir i Grenland krets.

Fra Leirinfo 3:

FULL PRISLISTE:

  • Speider: 1900.-
  • Søsken (fra 3.deltager) 1600.-
  • Leder/hjelper: 1100.-
  • Rover: 1100.-
  • Rover i arbeidsleir fra onsdag til ferdig riving av leir: 550,-
  • Barn under 5 år: Gratis.
  • Lederbarn fra 5 til 8 år: gratis
  • Lederovernatting: Døgnpris: 200.-

PROGRAMINFO:
Det blir lagt opp til et spennende program med tradisjonelle speiderleir-aktiviteter samt flere vannaktiviteter som blant annet heldags kanotur. Rovere og ledere må regne med at de må stille som postmannskap på noen av aktivitetene og som nattevakter.

FORHÅNDSOPPGAVE:
En av programpostene under årets leir vil være «Ta Sjansen!»
Som forhåndsoppgave må patruljene lage en Ta-Sjansen-båt med maksmålene 120 x 80cm

SMÅSPEIDERE:
Det legges opp til eget småspeiderprogram for småspeideren som kommer fra onsdag til torsdag.
Det blir vannaktiviteter, natursti, leirbål onsdagskveld samt at det jobbes med noen andre mulige gøyale overraskelser.
Dersom noen grupper ønsker å ha sine småspeidere i leiren frem til fredag, for at de skal kunne være med på Ta-Sjansen, er det også mulig, men det tilbys ikke noe program utover originalt oppsett.
Grupper som kommer med småspeidere, må også stille ledere til småspeideraktivitene.

HAIK:
Som alltid på leir, så legges det opp til haik, denne gangen vil haiken bli lagt opp fra tirsdag til onsdag. Haiken vil foregå i naturskjønne omgivelser nord for Flåbygd. Patruljene blir transportert med buss til og fra leiren til ulike droppsteder i Flåbygdområdet
Haikerutene følger delvis skogsbilsveger, vassdrag og naturlige traseer i terrenget. Alle haikerutene vil også passere småvann – trolig kan vi også invitere til fiske underveis.
Det er 3 alternative ruter hvor lengden på rutene i hovedsak utgjør forskjellene.
Rød rute – Ca 6 km. Noe stigning dag 1. Kort og lett løype dag 2. Enkel orientering langs skogsilveger eller merking i terreng.
Grønn rute – ca 10 km. Stigning dag 1, noe lettere dag 2. Enkel orientering langs skogsbilveger eller i terreng. Noe erfaring med orientering og bruk av kart og kompass er nødvendig.
Brun rute – ca 15 km. Orientering langs skogsbilveger og i terreng. God erfaring med orientering og bruk av kart og kompass er nødvendig. Krever god fysisk form.
Påmelding til haikerutene skal gjøres allerede ved påmeldingen.

LEIRPROFILERING:
Det er laget et leirmerke med tilhørende aktivitetsmerker!
Mer info om selve leirmerket og aktivitetsmerkene vil komme i info 4 som er planlagt ut i April.
I leirkontingenter ligger det også leir t-skjorter, disse bestilles ved påmeldingen.

ARBEIDSLEIR:
Det legges opp til arbeidsleir for ledere og rovere som vil hjelpe til med bygging og riving av leiren til en redusert leirpris.
Arbeidsleiren begynner onsdag ettermiddag og er ferdig etter rivingen etter leiren.
Det skal blant annet bygges portaler, Ta-Sjansen-rampe og merking av områder, så det er behov for både hele roverlag og enkeltpersoner.

 

jul
22
man
World Scout Jamboree 2019 @ Summit Bechtel Reserve
jul 22-aug 2 heldags
LOGO WSJ 2019
Leirlogoen (trykk for leirens hjemmeside)

Verdensspeiderleir på Summit Bechtel Reserve i Appalachene i USA med 40-50 000 deltakere fra hele verden. I opplegget for den norske kontingenten inngår det også fem dager med «Troppstur USA» før leiren. Man melder seg på som enkeltperson, og så settes det sammen tropper med 36 speidere og 4 ledere fra begge de norske speiderforbundene. Speiderne i en tropp er vanligvis fra samme del av landet for å kunne ha samlingshelger og bli kjent med hverandre i troppen og patruljene før avreise. Jamboreedeltakelsen er altså mer enn bare ti-tolv dager på verdens mest spennende speiderleir.

Å dra på jamboree som deltaker får du sjansen til bare én gang i livet. Forrige jamboree var for årgangene 1997-2001 og fant sted i Japan sommeren 2015. Da var det med fem speidere og en leder fra 3. Skien. Denne gangen er det for dem født mellom 22. juli 2001 og 21. juli 2005. Datogrensene er absolutte, men det er en ekstrasjanse for dem som er for gamle: Å søke om tjeneste i troppsledelse eller internasjonal leirstab (IST).

Prisen er satt til 38 000 kr per deltaker, så det gjelder å begynne å spare tidlig. Dette omfatter leirkontingent, reise, Troppstur USA og samlingene i Norge før og etter leiren, men ikke lommepenger eller reise til og fra avreiseflyplassen i Norge. Det gis ikke søsken- eller lederrabatt eller annen støtte fra speiderforbundet, siden det uansett ikke er mulig å støtte så mye at det er oppnåelig for alle. Men kretsen gir litt til alle deltakere på internasjonale arrangementer, og det er også mulig å søke støtte fra diverse fond og legater.

Det er viktig å presisere at dette ikke er påmelding men søknad om deltakelse. Det er ingen som er garantert plass, men man vil selvfølgelig at så mange som mulig skal få sjansen. De som ikke får plass med en gang, vil bli satt på venteliste, og i Japan i 2015 kom alle som søkte med til slutt. Denne gangen ligger det an til rekordpåmelding, men det blir ikke flere deltakere enn man har ledere til i troppene. Derfor er gode søkere til troppsstab særlig viktig.

Søknadsfristen går ut 1. november 2017, og de første skal få tilbud om plass i begynnelsen av desember (men med veldig mange søkere eller for få kvalifiserte ledere, kan nok kabalen ta lenger tid).

Les mer på den norske kontingentens nettsider og følg med på den norske kontingentens Facebookside. Du kan også melde deg på nyhetsbrevet på jamboréens hjemmeside og følge jamboréen på Facebook.

jul
26
søn
Europeisk jamboree @ Gdansk, Polen
jul 26-aug 6 heldags