Terminliste

Nedlastbare terminlister:

Nye terminlister blir lagt ut etterhvert som de blir klare.

Flokken: Terminliste flokken høsten 2017.

Aspirantene: Terminliste for aspirantene kommer. Foreløpig bruker de troppens terminliste for sted og tid for møtene, men har som oftest egne møteopplegg.

Troppen: Terminliste troppen våren 2018.

Roverlaget Troll: Avtaler seg imellom.

NB! Det vil alltid bli endringer i programmet i løpet av en termin, særlig mot slutten. Det skal bli gitt beskjed i møtene og på lapper eller e-post, men det er ikke alltid slikt når fram. Derfor er det viktig å holde øye med den levende terminlista nedenfor.

sep
28
fre
Peff 2 2018: Patruljehaik @ Speiderglimt, Oklungen
sep 28@19:00-sep 30@15:00
Peff 2 2018: Patruljehaik @ Speiderglimt, Oklungen | Telemark | Norge

Del 2 av peffkurset – planlegging og gjennomføring av patruljehaik.

Oppmøte ved avkjørselen fra Bjørkedalsvegen fredag kl. 19.00. Henting på samme sted søndag kl. 15.00.

Overnatting på hytta fra fredag til lørdag. Siden det er dobbelt så mange deltakere som vi planla for, er det ikke soveplasser til alle på hytta, og dere må regne med å overnatte i lavvo fra fredag til lørdag. Kursstaben tar med lavvoer.

Fra lørdag til søndag skal alle kursdeltakerne på haik, men staben blir på Speiderglimt i beredskap. Haiken planlegger dere i patruljene. Mat og utstyr er dere i gang med, mens rute og tidsskjema skal legges opp fredag og lørdag før avmarsj. Det eneste dere får av kursstaben, er kartet og 50 kr/person i kostpenger.

Etter haiken på søndag er det lunsj, ei teoriøkt med evaluering, vasking av hytta og dilpomutdeling.

Kursstaben ordner kveldsmat på fredag, frokost og lunsj på lørdag og lunsj på søndag. Deltakerne tar med mat til selve haiken.

okt
5
fre
Trøkktur
okt 5-okt 7 heldags
Trøkktur

Trøkk 21. Den første trøkkturen med ny trøkkturkomité.

«Trøkk» er turer for speidere som går på ungdomsskolen fra hele kretsen. Gruppa betaler deltakelsen.

Trøkkturer er aldri på samme tid og sted. Årets tur er første helg i høstferien. Det passer kanskje dårlig for noen. For andre passer det ekstra bra.

okt
20
lør
Gruppetur @ Speiderhytta ved Heivannet
okt 20@10:00-okt 21@15:00
Gruppetur @ Speiderhytta ved Heivannet

Den tradisjonelle gruppeturen til Heivannet.

Roverlaget står som vanlig for troppens program. De reiser opp fredag kveld og oppretter base på Stabburet.

Patruljene møter lørdag kl. 10.00 på Huset og får utdelt kart og hver sin rute. Så fraktes de til avgangsstedet og går inn til hytta med full oppakning. De overnatter i gapahuk.

Flokken og aspirantpatrulja møter i Solvika lørdag kl. 12.00 og går inn til hytta. Flokken overnatter inne. Aspirantpatrulja bor i lavvo, så ta med liggeunderlag og god sovepose (hvis du har). De som ennå ikke har utesovepose, vil få sove inne med flokken.

Husk at alle skal bære sin egen ryggsekk, så det gjelder å pakke fornuftig. Sekken må passe til ryggen og strammes så den sitter godt på. Ikke pakk mer enn nødvendig, og ikke mer enn at alt får plass i ryggsekken. Ting som henger og dingler på sekken, koster krefter. Det er den som bærer sekken som må produsere energien til all den ekstra bevegelsen.

Etter at patruljene er kommet fram og har fått slått opp huk, blir det felles middag. På kvelden blir det leirbål og opptakelse av de aspirantene fra i fjor som ikke ble tatt opp på pinseleiren før sommeren. Husk speiderdrakt.

På søndag er det Speiderhyttas dag med lek og moro. Gruppa holder grillmat til deltakerne og har også med litt til gjestene (men det er vanskelig å beregne hvor mange vi blir, så ta med litt ekstra hvis du er sulten). Samlinga avsluttes ca. kl. 15.00.

Noen tips før dere skal pakke sekken, mest til dere som er nye i troppen:

– Når du ikke er vant til å gå med sekk ennå, og særlig hvis sekken ikke er veldig god som tursekk, kan den være tung å bære. Derfor er det viktig å stramme den riktig og ikke pakke mer enn nødvendig.

– Du kan få hjelp til å finne fram ting, men pakk sekken sjøl. Da veit du hva du har med og hvor du har det, og etterpå husker du bedre hva du kunne lagt igjen og hva du glemte. Pakk i plastposer i sekken, så det holder seg tørt og så du kan ta ut akkurat posen du trenger istedenfor å rote i hele sekken.

– I en tursekk bør det alltid ligge en dorull, gjerne tørt pakka i glidelåspose.

– Du må ha regntøy og vanntett fottøy. Av klesskift trenger du ikke mye, men på denne tida av året må du ha med varmt tøy. Ikke ha alt på når du starter, for du går deg fort varm. Det er bedre å ha noe ekstra å ta på når du stanser. Helst ull, siden ull er så å si ubrennbart og varmer når det er vått: Ullundertøy, ullgenser, ullsokker, lue, votter og skjerf. Fleece er også bra. Det kan være brannfarlig og varmer dårligere enn ull når det er vått, men trekker lite vann og tørker fortere. Bomull er tungt og kaldt når det er vått og tørker aldri. Superundertøy er til trening og ikke til speidertur, for det hjelper ingenting når du er klam og kald.

– Det er tørt og fint i en godt bygd gapahuk, uansett vær. Du må ha med sovepose for årstida og liggeunderlag. Ta også med kniv (hvis du har) og lykt.

– Middag på lørdag og grillmat på søndag kjøpes inn felles, men du trenger brødmat/niste til 3-4 måltider. Husk at du blir mer sulten på tur. Litt godteri er også kjekt, både som kveldskos og som ekstra energi hvis du går tom. Du trenger spisebestikk, flat og dyp tallerken, kopp og drikkeflaske. Ikke bær på drikke til hele helga, for du finner vann underveis. Bare husk å fylle flaska når du har sjansen.