Plantekjennskapsmerket

Denne måneden skal troppen jobbe med å ta plantekjennskapsmerket. Dette deles egentlig ut for kunnskapen og innsatsen til hver enkelt speider, ikke hele patrulja. Men det er mange valgmuligheter og mye som kreves, så for at det i det hele tatt skal være mulig, tar vi bort noen valg og legger det opp som litt patruljearbeid og litt eget arbeid. Men det er fortsatt mye å gjøre, og det er ikke sikkert vi kommer helt i mål denne gangen. I så fall kan dere fortsette på egen hånd, gjerne på patruljetur, og da gjelder det å ha fått en god start.

Patruljeoppgave:
– Lage ei plantesamling på 40 planter. Dette kan enten gjøres som et herbarium eller et digitalt plantealbum.

Personlig oppgave:
– Lage ei samling med åtte tresorter (oppskrift for tretavle står under herbarium) pluss én av disse:
– åtte nytteplanter
– fem sorter mose
– tre lyngsorter
(Noen av disse samlingene kan også gjøres etter oppskriften for herbarium.)
– Kunne fortelle om hvor de vokser, hvordan man kjenner dem igjen og hva evt. de brukes til.

Denne oppgava handler også om å lære å bruke en flora for å bli kjent med plantene rundt seg. Vi stiller med noen floraer på møtene, men vi har ikke nok til alle, kanskje ikke engang hver patrulje, så det er fint om de som har flora hjemme kan låne den. Men se an om den tåler været…

For å ta bilder trenger man å ha med seg digitalkamera eller mobil med kamera i patrulja — gjerne flere enn ett. Slikt utstyr har vi ikke til å låne ut.

Vi begynte så vidt nå på tirsdag, og noen av patruljene fikk tatt en del bilder. Nå må dere se på bildene og sammenlikne med en flora for å finne ut hva det er.