Seks patruljer!

Fra i dag er det seks patruljer i troppen i 3. Skien. Bøffel har gjenoppstått etter noen års opphold. Oter er det opprinnelige navnet på Skogdue. Det har vel ikke vært i bruk siden 1920-åra, men når vi skulle dele nettopp Skogdue i to, var det fint å kunne vise at begge patruljene bærer arven ved å ta fram igjen det gamle navnet.

For speiderne er dette en overgang. Mange har fått patruljeansvar som peff eller ass for første gang. Noen har bytta patrulje, mens andre er blitt der de var. Noen er kommet sammen med bestekameraten, i andre steder er vennepar blitt skilt. Da er det viktig å huske at dette ikke er slutten på å være venner, og ikke engang slutten på å være sammen som venner på speideren. Det blir mye tid og mange sjanser til å gjøre ting på tvers av patruljene. Når troppsstaben av og til gjør sånt, er det for å tenke framover. Hvis mange i samme patrulje er jevngamle, får ikke alle sjansen til å bli peff eller ass. Vanligvis trives også alle godt med de nye patruljene i løpet av noen få uker. Ellers ser vi selvfølgelig på det på nytt.

Første tur med ny patrulje blir høsthaiken. Det meste står på oppslaget i den levende terminlista, men det kommer en SMS eller e-post fra peffen med det som er spesielt i hver patrulje.