Ski-TM

Årets Ski-TM ble en tett og jevn batalje. Feltet var ikke så stort, men spenninga var desto større. og ingenting var avgjort før siste hopp.

Utøverkomiteen er tungt involvert i anleggsarbeidene — her i hoppbakken. Grava foran hoppet må være så dyp at du ikke tør annet enn å satse.
Foto: Trond Engen
I langrennsløypa er det viktig at løperne skal få oppleve naturen på nært hold.
Foto: Trond Engen
Slalåmløypa ble stukket ut i det gamle hoppanlegget ved flaggstanga. Utøverkomitéen inspiserer svingene inn mot mål.
Foto: Trond Engen

Etter at alle anlegg var funnet klare, kunne lekene begynne.

Slalåmrennet ble spennende. De tre beste omgangstidene av fem talte i sammendraget. Etter at Birk kjørte ut i første og tredje omgang, så det skummelt ut, men i fjerde omgang kom Birk i mål, mens Johan kjørte ut. I femte omgang kom begge i mål, og dermed hadde vi tellende resultater på hele feltet. Vant gjorde Johan med tellende omgangstider 11,8, 11,6 og 11,7 foran Birk med 11,9, 12,2 og 11,9. I poengsammendraget fikk Johan 20 poeng og Birk 19,5. Veldig jevnt!

Første utøver, Birk, skyter fart ut av siste port.
Foto: Reidulf Tangen
Johan på veg inn i siste port med god kontroll.
Foto: Reidulf Tangen

Langrennsløypa gikk fra startporten i slalåmløypa, ned rundt flaggstanga, og fulgte så skogbrynet på nedsida av hytta og helt opp til bålplassen. Der skar den inn i tjukkeste skogen mellom trær, stubber og barflekker før den kom ut igjen bak vedstabelen og over tunet til målgang i startporten. Igjen ble det jevnt, med Johan på 1,53 foran Birk på 2,34. I sammendraget ga det Johan 20 poeng og Birk 14,7 poeng.

Birk i godt driv mellom bjørkeleggene. Det gjelder å holde konkurrentene bak seg i sporet.
Foto: Reidulf Tangen
Johan kommer halsende etter gjennom granskauen — på ei ski etter å ha mista den andre i motbakken opp til bålplassen. Han har fordelen av å kunne gå på konkurrentenes tider.
Foto: Reidulf Tangen

Det avsluttende hopprennet ble denne gangen framskynda til lørdag pga. usikre værforhold. Også her talte de tre beste omgangene av fem. Rennet var prega av stigende kvalitet ettersom både farta i ovarennet og vilja til å satse på hoppkanten økte. Hopperne fulgte hverandre som skygger, og til slutt var det bare en halv grankvist som skilte. Det ble Johans ødelagte ski som avgjorde. I fire av omgangene landa Birk nøyaktig på samme sted som Johan hadde gjort i hoppet før, men da Johan mista skia i andre omgang, hoppa han en halv kvist lenger enn Birk gjorde med to ski. Med det hadde Johan tellende lengder 7,5, 8,0 og 8,5 grankvister, mens Birk hadde 7,0, 8,0 og 8,5. Dette ga Johan 20 poeng foran Birks 19,6.

Johan i tilbakelent saksestil. Lengdedommeren konsentrerer seg.
Foto: Reidulf Tangen
Birk valgte en stil med mer parallelle ski.
Foto: Reidulf Tangen

I sammendraget vant dermed Johan med 60 poeng av 60 mulige foran Birks 53,8. I patruljekonkurransen vant Ørn/Jerv med et gjennomsnitt per deltaker per øvelse på 19,0. Suverent!

På søndag overtok arbeidsgjengen kjøkkenet og begynte å rive. Alt vi hørte var de lykkelige lydene av brekkjern og spett mot sprøtt trevirke.

Etter at skuffer og skap er tømt, blir benker og overskap grundig demontert.
Foto: Reidulf Tangen
Tre renovatører er bedre enn ingen renovatører. Fabian, Sander og Kristoffer fjerner ei gipsplate som har fått skader.
Foto: Trond Engen
… og til slutt ser det sånn ut. Da har Reidulf tatt seg en tur med kost og spade.
Foto: Reidulf Tangen