Nord 2017 er avlyst! 3. Skien overtar.

Hele speider-Norge har sett fram til Nord 2017. Imidlertid har de ubeleilige reisetidspunktene fått styret i Norges Speiderforbund til å tenke seg om. I forrige uke gikk det ut en diskret henvendelse til miljøer i Norge med kapasitet til å overta, og det er vel ingen overraskelse at 3. Skien sto høyt på lista. Etter kort betenkningstid sa gruppeledelsen ja.

Leirområdet for Nær 2017

Det er lagt ned et betydelig arbeid og store pengesummer i leirsang og designprogram. Som sist er sangen skrevet av Hanne Sørvåg. Denne gangen brukte hun fire minutter. Dette kan vi ikke bare vrake. Det er derfor bestemt at leiren skal hete Nær 2017.

Leirsangen.

Scouting – it’s a great thing
We smile and are friends
If everybody thinks
Happy thoughts and

SMILE

chorus:
We come together
From nations far and wide
We share a common goal
We all want to

SMILE

We can paddle our canoes
With the rhythm of our hearts
underneath the bridge of

FRIENDSHIP

We come together
From nations far and wide
We share a common goal
We all want to

SMILE

We’re friends
We smile

We’re friends
We smile

We’re friends
What do we do?

SMILE!

We come together
From nations far and wide
We share a common goal
We all want to

SMILE

We can hike across our differences
And pack our bags with fun
Because underneath the midday-sun
We want to

SMILE

We come together
From nations far and wide
We share a common goal
We all want to

SMILE

*repeat until fade*

Hva betyr dette for dere?

For speiderne håper vi opplevelsen blir minst like god. Naturen er kanskje ikke like storslagen, men til gjengjeld vil pengene som er innbetalt til reiser, kunne brukes på enda større kjendiser til å kaste glans over arrangementet. Er du heldig og får plass nær scenen, kan det hende at du også får se dem.

For foreldrene er dette en unik mulighet til å bli kjent med speiding og speiderbevegelsen. Siden det er mye som skal gjøres på kort tid, regner vi med dugnadsinnsats, men ikke avskrekkende mye. Foreløpig estimat sier en forsiktig start med 12-15 timer i uka pluss hele lørdag fra tirsdag over påske, gradvis mer fram mot leiruka og til leiren er nedrigga 20. juli. Under selve leiren må man regne med døgnkontinuerlig beredskap. Akkurat hva som skal gjøres har vi ikke planlagt, men her regner vi med organisasjonsevnen til foreldrekontakt Marianne. Familiene må dessuten regne med hjemmebesøk fra hyggelige utenlandske speidere i 1-2 uker før og etter leiren. Vi innser at dette kan bli vanskelig å kombinere med plikter i teknisk stab, men med litt hjelp av velvillige besteforeldre ordner det seg nok.

For roverlaget er dette en mulighet til å høste viktig erfaring. De vellykka patruljekonkurransene denne våren viser at laget er i stand til å ta ansvaret for programmet.

For de voksne lederne i 3. Skien er dette en mulighet til å knytte viktige kontakter uten særlig arbeidsinnsats. Den øverste leirledelsens jobb er først og fremst å ta imot kongelige, næringslivsledere og kjendiser som er invitert for å skape blest om arrangementet.

Spørsmål eller ønsker kan stilles på leirkomitéens e-post-adresse naer2017@3skien.no. Vi kan dessverre ikke gi lang betenkningstid.