Godt nytt speiderår!

Her er teksten i den så smått tradisjonelle mailen fra troppsleder til troppen før starten på terminen.

Godt nytt speiderår, landsleiråret 2013, og velkommen tilbake!

Som alle nå skal ha fått med seg, er det store målet for troppen denne våren landsleiren i Stavanger fra 6. til 13. juli. Endelig påmelding er ved påsketider, men både før og etterpå har vi forhåndsoppgaver og forberedelser som skal gjøres, både felles og i hver patrulje.

Men det er også andre mål. I april blir det som vanlig Kretsbannerkonkurranse. Denne gangen er det Porsgrunn som arrangerer, og det sies at det blir på Jarseng. I år skal vi gjøre det så bra at vi kommer til NM i speiding, som går i Røyken (ved Drammen) 7.-9. juni.

Og så vil det skje mye for de eldste speiderne. Vi håper å få til flere førerpatruljeturer. De som var på peffkurs i 2012 skal ta sidte del, PEFF 3, som er å lede patruljene sine på haik. Og det passer bra, for patruljehaik er den ene av forhåndsoppgavene til landsleiren. De nest eldste skal begynne på pefftreninga med PEFF 1 og kanskje PEFF 2 i løpet av våren. Målet er at peffene gradvis overtar styringa med patruljemøtene. Vi vil også sette av nok helger til patruljeturer.

For patruljene handler det mye om å bli sjøldrevne. Det er de eldste som er patruljeførere, men alle må være med for at det skal virke. Patruljer er så små at vi ser med en gang at alle teller og at det er bedre å være med hverandre enn mot hverandre. Som kjent heter det at «En speider tar ansvar for seg selv og andre». Det vil si at alle må bidra med det de kan både til oppgaver og for å holde humøret oppe når det blir tungt, at man er snill og oppmerksom mot alle i patrulja og at man ikke er opptatt av seg sjøl og sine egne behov hele tida.

Terminlista for våren kan ikke sendes ut helt ennå. For det første har vi hverken fått møteplanen til KFUK (så vi ser når vi _må_ være ute av huset) eller datoene for alle kretsarrangementene, og for det andre måtte vi utsette peffturen før jul så førerpatrulja har ikke fått vært med på å legge de endelige planene, men her er litt om hva som skal skje de første ukene:

Vi har vokst ut av Meiseredet i 2. etasje, som vi har brukt de siste åra, så nå har vi avtalt med den nye huseieren at vi får Triangelsalen (i første etasje til høyre) når vi har troppsmøter inne. Men vi skal være mye ute.

  • Vi begynner som vanlig med juletrefest i skogen ved Solum kirke. I år blir det 8. januar 18.00-20.00. Kle deg til å være ute, gjerne med nisselue hvis du har, og ta med julepynt, sitteunderlag, kopp, grøtbolle og skje.
  • Allerede helga 12.-13. januar drar førerpatrulja på tur til Venstøptjenn. Dette er turen vi ikke fikk holdt i november — litt planlegging av våren i patruljene, litt skitur og og litt hygge for troppsledelsen og de som har (eller får) ansvar i patrulje. Jeg sender en egen mail med forhåndsstoff og detaljer til dem det gjelder.
  • Tirsdag 15. januar er det troppsmøte inne på huset. Peffer og asser legger fram opplegget de har lagt for våren i patruljene, og vi begynner så smått på forhåndsoppgavene til landsleiren.
  • Tirsdag 22. januar er det patruljemøter inne. Ny økt med bruk og vedlikehold av patruljeutstyr.
  • Helga 26.-27. januar drar vi på troppstur til Speiderhytta ved Heivannet for å holde troppsmesterskap på ski — så vi håper på skiføre.
  • Tirsdag 29. januar drar vi i svømmehallen for å holde livredningskurs. Sted, klokkeslett og pris er ikke endelig bestemt. Dette teller på kanomerket, svømmemerket og livredningsmerket.
  • Søndag 3. februar er det Kom-deg-ut-dagen. I år blir det ikke på Svanstul men i Skien fritidspark, og Skiensspeiderne vil ha et felles opplegg. Planene er ikke klare, men det blir neppe overnattingstur.
  • Tirsdag 5. februar holder vi troppsmøte med aking. Er det snø i byen, blir det ved Hjalmar Johansen i Lundedalen. Ellers finner vi et annet sted.


Speiderhilsen
Trond Engen
Troppsleder i 3. Skien

Flokken og aspirantene har sine egne program og sine egne mål for året. For aspirantene gjelder dette bare våren, for de vil bli tatt opp i troppen i tide til å få være med på landsleir. Så blir det forhåpentligvis ny aspirantpatrulje med nye femteklassinger til høsten.

Når det gjelder programmet de første ukene, så er juletrefesten i skogen felles for alle enhetene, og alle har også første innemøte samtidig.