Brekurs

Når:
2014-07-19-2014-07-27 heldags
2014-07-19T00:00:00+02:00
2014-07-28T00:00:00+02:00
Hvor:
Engabreen
Pris:
Brekurs: 2700,-, Brecamp: 100,- per døgn
Kontakt:
Morten Ødegaard
Brekurs @ Engabreen

Brekurs 2014 og brecamp

Bli med til Svartisen i Nordland, enten du har vært på bre før eller ei! I år arrangerer vi to parallelle kurs og en brecamp, så du kan oppleve nord-norske fjell og breer med eller uten instruktør i taulaget. Gjennom en spennende uke på fjellet får du lære alt du trenger for å ferdes trygt på bre.

Brekurset (grunnkurs)
Brekurset er et av NSFs store kurs innen friluftsliv og ledelse. Gjennom en spennende uke får du lære alt du trenger for å ferdes trygt på bre.

Du får oppleve å vandre rundt, over, gjennom og nedi spektakulære blåisformasjoner, og langtur med overnatting oppe på breen. Du lærer bevegelsesteknikker og veivalg i krevende is-terreng og snødekte områder, og metoder for redning opp fra sprekker. Du får prøve isklatring og rappeller, og du får øve deg på ledelse av taulaget. Uken er full av opplevelser, og gir deg kunnskapen som trengs for nye eventyr på egen hånd.

Kurset tilsvarer Norsk Fjellsportforums grunnkurs bre, pluss litt til.

Videregående brekurs
Dette kurset er for deg som har vært på grunnkurs tidligere. Du får lære mer avanserte redningsmetoder og annet tauarbeid, og du får prøve deg på enda vanskeligere terreng, både i blåisen og der det er snø. De siste dagene får deltakerne stor frihet til å planlegge og gjennomføre lengre turer selv, hvor taulaget i størst mulig grad veileder hverandre. Instruktøren er med i taulaget og veileder ved behov.

Felles for begge kursene er at ledelse er et viktig element, og deltakerne bytter på å lede sitt taulag. Det blir minst mulig rene teoriøkter – vi tar heller ting underveis når vi er ute på tur. Sikkerhet og veivalg vil også gå igjen i det meste vi gjør. Instruktørene er speidere som har tatt utdanning og er sertifisert som breførere.

Brecamp
Har du vært på grunnkurs og har lyst til å bare gå på tur, uten å delta på kurs? Sleng deg med på brecampen, hele uka eller bare noen dager. Deltakerne styrer seg selv, og går på tur uten instruktør i taulag de deler inn selv. Det er selvfølgelig også fritt frem for å repetere og trene på metoder fra kursene, slik som redning. Holder man seg i nærheten av kurstaulagene vil instruktørene selvfølgelig kunne komme med tips og innspill når de har kapasitet til det.

Interessert? Sjekk ut flere bilder fra Brekurset 2010, Videregående brekurs 2012  og Brekurset 2013 og bli inspirert!

Transport
Reise til leirplassen ved Engabreen må deltakerne ordne og besørge selv. Fra Bodø tar man Nordlandsbuss rute 200 til Holand (Meløy), en tur på tre timer. Derfra er det en kort fergetur . Det er bussavganger flere ganger om dagen. Buss og ferge koster maks 250 kr hver vei.

Utstyr
På kursene får du låne alt nødvendig breutstyr. Deltakerne på brecampen vil antagelig også kunne låne breutstyr. Ellers trengs vanlig utstyr og bekledning for turer på høyfjellet. Telt og kokeutstyr vil også kursstaben ordne ved behov. Mer informasjon om utstyr sendes ut til deltakerne.

Aspirantpraksis / instruktørutdanning
Har du en del breerfaring? Hvis du tar metodekurs (det første av to instruktørkurs) på starten av sommeren, er du svært velkommen til å ta den obligatoriske aspirantpraksisen på kurset vårt i sommer! Kontakt gjerne Morten: morten@odegaard.priv.no hvis du lurer på mer om dette.

Kontakt
Spørsmål om kurset kan sendes til prosjektleder Morten Ødegaard: morten@odegaard.priv.no.

Se også arrangementet på Facebook.