Speiderdrakt

Speiderskjorte tegning - alle merker
Bilde fra Speiderbasen. Klikk på bildet for å forstørre.

Speiderskjorte (kr 429,- – 469,-), skjerf (kr 50,- – 85,-) og knute (kr 30,-)* bestiller dere sjøl på nettbutikken Speider-Sport. Dere får det i posten etter et par dager.

Alle merker som skal på skjorte og skjerf sørger troppsledelsen for. 3. Skien har gruppemerke, ikke gruppebånd, og det skal sys høyre lommeklaff.

Leirbålskappe:

Dette er veldig frivillig, men også veldig kjekt å ha, og særlig på store leirer. Bestill marineblått leirbålskappestoff fra Speider-Sport (kr 499,-)*. Dere kan også bestille bokstaver og tall («3. SKIEN» i grønt, kr 11,- per tegn = kr 77,-)*. Noen bestiller også hekte (kr 99,-) eller kantebånd (kr 85,-),

Leirbålskappa skal etter hvert bli full av gamle leirmerker og andre merker du ikke lenger har på skjorta.

Leirbålskapper fins i mange fantasifulle design. Vår er ganske enkel og firkanta i grunnform. Da blir den også et ekstra pledd til kalde netter.

Her er en gammel arbeidsbeskrivelse fra Birte:

I 3.Skien har vi marineblått stoff med grønne bokstaver «3.SKIEN» – i filt – sydd på sentrisk på ryggen. […] Vi har et firkantet stoff som faldes inn foran og nede (her legges det opp en fald som kan legges ned etter hvert som speiderne vokser). Oppe syes det en oppkant med løpegang til snor – litt etter innfallsmetoden. Kantene foran er det en del som har kantet med grønt stoff – ikke alle.

Jeg legger ved noen bilder av sønnen min sin leirbålskappe – han ville ha på merker etter innfallsmetoden – jeg har mine merker sydd på mer på geledd – det velger du selv. Skriften 3.Skien syes på høyt oppe sentrisk på ryggen.

DSC_0166DSC_0159DSC_0161DSC_0162

*) Alle priser april 2017.