Gruppeleir

Når:
2020-06-21@11:00-2020-06-24@15:00
2020-06-21T11:00:00+02:00
2020-06-24T15:00:00+02:00
Hvor:
Speiderhytta ved Heivannet
Pris:
300,- (100,- for småspeidere)
Kontakt:
Trond Engen
90 91 53 25
Gruppeleir @ Speiderhytta ved Heivannet

Spesielle koronatiltak:
Det er gjort lettelser i avstandskrava på sommerleirer for barn og ungdom. Det gjør det enklere med aktiviteter og overnatting. Men det er fortsatt fulle hygienekrav. For jevnlig personlig hygiene setter vi opp vaskestasjoner med såpe og vann, og vi satset på å bade ofte. Når det gjelder mathygiene, blir det ikke matlaging i patruljene denne gangen. Isteden blir det felles måltider med engangsbestikk. Det man kan gjøre i patruljene, er å lage seg varm drikke utenom måltidene, så ta gjerne med egen kopp og skje.

Flokken:
Flokken møter opp i Solvika tirsdag kl. 11.00 og går inn til hytta. Vel framme blir det lunsj, aktiviteter på land og så kanoaktivitet sammen med troppen på ettermiddagen. På kvelden blir det familieleirbål. Mer om det lenger nede. Flokken sover ute i hengekøye eller telt, men vi har hytta i bakhånd hvis det skulle bli behov.

Troppen:
Troppen møter opp i Solvika søndag kl. 11.00 og padler over Heivannet til hytta. Alle må ha matpakke til lunsj på søndag, fordi vi ikke rekker å få i gang alle hygienetiltak. Seinere blir alle måltider servert. Aktivitetene blir bygging av leir og laging av hengekøyer på søndag, tur og kano på mandag, mest kano og vannlek på tirsdag, leirbål tirsdag kveld, og rydding og riving av leir på onsdag.

Vi avslutter leiren felles onsdag kl. 14.00. Estimert avreise fra Solvika kl. 15.00 etter padling tilbake og vasking og oppstabling av kanoer.

Utstyr:
– Klær og fottøy til all slags vær. Vi skal både gå i skogen og padle.
– Sovepose. Vi skal lage hengekøyer av fiskegarn, og da er et ull- eller fleeceteppe bedre som polstring under soveposen enn ei stiv isopormatte. Men det er sikkert lurt å ha med et vanlig underlag i tilfelle du blir sjøsyk i hengekøya.
– Myggbeskyttelse. Dette er høysesong for mygg. Fiskerhatt med myggnett og myggnett til å spenne over soveposen er fornuftig. Myggmiddel til å¨smøre seg funker av og til sånn halvveis.
– Solbeskyttelse. Dette er høysesong for sol. Solkrem med høy faktir funker bra. I år bør alle ha egen solkrem.
– Speiderdrakt. Vi bruker skjorte til høytidelige anledninger, og på tirsdag kveld blir det opptagelse og merkeutdeling.
– Leirbålskappe (hvis du har). Den kan også brukes som pledd i hengekøya.
– Kopp og skje.
– Badetøy. Det er noe vått stoff under kanoene som man kan risikere å komme i kontakt med flere ganger.
– Toalettsaker. Heller ikke dette kan man satse på å låne.

Familieleirbål:
På disse gruppeleirene har vi hatt tradisjon for å invitere familiene til leirbål med merkeutdeling og høytidelig opptagelse av speidere i troppen. I år er det Marthe som skal tas opp, og det er speidere både i flokken og troppen som har tatt merker i vår. Dere kan komme når dere vil, men grillen er varm klokka 20.00, og leirbålet begynner 21.00. Småspeidere og andre medlemmer i gruppa som ikke skal overnatte er også velkommen til leirbålet.

I år passer det å ha leirbålet på sankthansaften, og siden det er den siste kvelden, syns vi det passer å invitere familiene til å overnatte. Det kan til å med hende vi har noen nylagde hengekøyer dere kan få prøve!

Vi klarer ikke å dimensjonere grillmat til familiene. Dere må derfor ha med egen grillmat (eller hva de måtte ønske) til tirsdag kveld. Frokost og lunsj til overnattingsgjestene skal vi klare. Vi har både gluten- og laktosefri mat, men meld fra hvis det er andre ting.

Betaling:
Tilbakebetaling for leiren i Portør og regning for denne er på gang. Gruppeleder må bare få gått gjennom begge listene.

Det er alltid noe åpenbart vi glemmer å si, så ikke vær redd for å stille spørsmål. Det er helt sikkert noen andre som lurer på det samme.