Landsleiren Nord 2017

Når:
2017-07-01-2017-07-08 heldags
2017-07-01T00:00:00+02:00
2017-07-09T00:00:00+02:00
Hvor:
Hesthagen, Bodø
Kontakt:
Peer-Johan Ødegaard

Fra speiding.no:

Landsleiren i Bodø i 2017 har fått navnet Nord og blir en døgnåpen leir første uka i juli. Med direktefly fra mange byer blir det en enkel reise til leirbålskos og heftige opplevelser.

I 2001 var det landsleir i Fredrikstad. Etter det har vi reist mot øst til Ingelsrud, mot vest til Åndalsnes, mot sør til Stavanger og i 2017 reiser vi mot Nord!

Landsleiren i Bodø i 2017 har fått navnet Nord og blir en døgnåpen leir første uka i juli. Det blir en intens leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Mange reisemuligheterDu kan selv velge om reisen nordover skal være enkel og rask eller om du vil gjøre reisen til en større del av opplevelsen. Det blir direktefly til Bodø fra en rekke flyplasser som for eksempel Rygge, Torp, Kjevik, Gardermoen, Sola og Flesland. Speiderne trenger bare møte opp på nærmeste flyplass, hvor enkel innsjekking og leirens charterfly sørger for rask transport.

I Bodø er det gangavstand fra flyplassen og togstasjonen til leirområdet.

Noen vil kanskje oppdage landet på skinner, slik som ved forrige landsleir i Bodø i 1964, med leirens eget historiske speidertog? Andre vil gjøre reisen til målet gjennom bussvinduet og stoppe opp og oppleve ting underveis.

Utvid leiruka

Om 14 dager på én uke fortsatt ikke er nok, vil det åpnes for å utvide leiruka for de som ønsker det. Enkel infrastruktur som do, mat, raier og leirbål kan benyttes noen dager både før og etter selve leiruka. Noen speidere kan ha lyst til å komme tidligere for å bygge portal. Og kanskje er det kjekt å ikke stresse hjem? Men i stedet pakke sammen etter avslutningsleirbålet og ta lange farvel med nye venner. Med noen ekstra dager kan man ha god tid til å dra på aktiviteter man ikke rakk under leiren. Fisking på havet, snorkling i Saltstraumen, en fergetur til Lofoten osv.

Her blir det landsleir første uka i juli 2017. Leirplassen ligger i gangavstand fra flyplass, togstasjon og Bodø sentrum. Foto: Øyvind Pedersen

Leiren kan også være en gylden mulighet til å legge familiens sommerferie til Nord-Norge og oppleve den vakre landsdelen. Enten ved å reise opp på forhånd og så slippe speideren av på leir på vei hjem, eller forlenge oppholdet med en uke eller to med familien etter leiren. Hvis man har mulighet og tid til å ta Hurtigruten så får man en opplevelse for livet på verdens vakreste sjøreise.

Planleggingen av neste landsleir er godt i gang og det er bare å begynne å glede seg