Natt i naturen

Når:
2015-09-05-2015-09-06 heldags
2015-09-05T00:00:00+02:00
2015-09-07T00:00:00+02:00
Hvor:
Svanstul
Facebooksida til Natt i naturen.
Facebooksida til Natt i naturen.

2015 er Friluftslivets år. Første søndag i september er det tradisjonelt «Kom-deg-ut-dagen», dagen da friluftsorganisasjonene i Norge går sammen om å få folket ut på tur. I år har vi gått sammen om «Natt i naturen» og satt oss som mål at minst 50 000 mennesker skal overnatte ute.

I Skien samles vi på Svanstul. Skiensspeiderne har lagt sin årlige friluftskonkurranse «Høsthaiken» hit med overnatting i gapahuk fra lørdag til søndag. 3. Skien har mange patruljer med i konkurransen, men også mange speidere som ikke er i riktig aldersgruppe til å delta. Derfor vil aspirantene, roverne og lederne isteden få invitere barnefamilier og andre med på tur.

Oppmøte er på den store parkeringsplassen på Svanstul lørdag kl. 13.00, etter at speiderne har begynt sin konkurranse. På søndag avslutter vi den organiserte overnattingsturen etter frokost, men alle kan selvfølgelig bli lenger for å være med på Kom-deg-ut-dagen eller premieutdelinga for Høsthaiken kl. 14.00. Vi håper ellers å møte speiderne flere ganger i løpet av helga – og alle andre som er ute denne natta. Ellers kan vi lokke med mye bær i skogen og gratis fiske for alle under 16 år. Bomvegene til Løvenskiold-Fossum er åpne hele helga.

Vi skulle gjerne hjulpet til med turutstyr, men med alle medlemmene på tur og forhåpentligvis mange deltakere er det ikke så lett. Ta med:

  • Klær og fottøy etter været. Se på værmeldinga. Husk at nettene begynner å bli kalde, særlig her oppe, så det kan bli nyttig med både varm genser og stillongs utpå kvelden.
  • Litt skift. Men stort sett skifter vi når i kommer hjem.
  • Sovepose og liggeunderlag.
  • Mat til alle måltider og alle nødvendige spiseredskaper. Vi stiller med bålpanne til matlaging og gassbrennere til kaffe og varmt vann.
  • Toalettsaker.
  • Gjerne et instrument, men musikkanlegget kan du legge igjen hjemme denne dagen. Vi forstyrrer dyrelivet nok som det er med å være så mange.
  • Har du egen presenning, kan vi hjelpe deg å bygge en huk. Vi stiller også med telt og gapahukduker, men det er ikke sikkert vi kan huse alle.
  • Pakk i poser i sekken, så tåler du regn.

Påmelding for ikke-medlemmer:

[contact-form to=’troppsleder@3skien.no’ subject=’3. Skien: Påmelding til Natt i naturen’][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefonnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Adresse’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Postnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Fødselsår’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’/][/contact-form]