Høsthaik over Vealøs

Vinnerpatrulja løfter troféet. Bare synd med idiotene som alltid skal snike seg med i bakgrunnen. Foto: Reidulf Tangen
Vinnerpatrulja løfter troféet. Bare synd med idiotene som alltid skal snike seg med i bakgrunnen.
Foto: Reidulf Tangen

Årets Høsthaik med Skiensspeiderne gikk fra Solvika til Lille Skifjell med overnatting ved Gramsebu mellom Østre og Vestre Vealøs. Det var bare seks patruljer som deltok, kanskje på grunn av uværet i fjor. Men i år var det en flott tur i strålende sol og sommervarme. Fra 3. Skien deltok to patruljer, Jerv og Skogdue, den siste med tre speidere fra egne rekker, to fra Bever og én fra Ørn, siden ingen av de tre patruljene var mange nok til å stille aleine. Jerv var nesten fulltallige med fem.

Første post var på Fiskebekkåsen og hadde morsomme teorioppgaver fra 8. Skien. Disse skilte lite, siden de eneste som ikke fikk nesten full pott, var jerv med 13 av 20 fordi de ikke fant siste oppgaveark.

Andre post hadde Trond og Reidulf satt opp ved Skisjøbrua. Oppgavene dreide seg om mål og vekt, og løsningene viste et stort mangfold i forslag og metoder. Best alt i alt var Skogdue, men det var tett, og Gaffa fra Skien FA og Jerv var like bak.

Tredje post var matlaging inne i enden av Skisjøen, kyllinggryte med tomatsaus, med Bjørn Vegard og Twan som postmannskap og fagjury. Her var 8. Skien best, men ikke langt foran våre to patruljer. På tredje post ble også leirbålsoppgavene utdelt, å lage instrumenter av det man måtte finne langsetter løypa og i sekken og forberede et musikkinnslag til leirbålet.

Falah, Jørgen og Bendik fra Jerv kommer til overnattingsplassen. Foto: Steinar Sandøy
Falah, Jørgen og Bendik fra Jerv kommer til overnattingsplassen.
Foto: Steinar Sandøy

På fjerde post ved Gramsebu var dagsmarsjen endelig over, og patruljene kunne bruke kvelden til å slå opp gapahuk og øve på musikknummeret. Våre rovere Kristoffer, Bjørn Vegard, Twan, Fabian og Lars hadde reist opp på fredag og forberedt seg godt, og nå sto de for mye av bedømmelsen på posten. Roverjuryen kåra Jervs leirbålsinnslag til det beste, rett foran Skogdue, mens Skogdue hadde den klart minst dårlige gapahuken. Jerv delte andreplassen med Gaffa og Gaupe fra 1. Skotfoss.

Borgestadrovernes hytte Gramsebu. Foto: Steinar Sandøy
Borgestadrovernes hytte Gramsebu.
Foto: Steinar Sandøy

Femte post, den første på søndag, var rett ved toppen på Østre Skrehelle og hadde oppgaver om kart og kompass. Trond, Bjørn Vegard og Steinar bedømte Jerv som klart best, med Skogdue på en like klar andreplass og Ørn fra 8. Skien på tredje.

Sjette og siste post lå i bakkene ned mot Lille Skifjell, en førstehjelpspost organisert av roverlaget i 8. Skien. Oppgavene var å lage nødbåre og å legge en pasient i sideleie. Igjen var 3. Skien klart best, med Skogdue håret hvassere enn Jerv. Gaupe fra 1. Skotfoss var tredje best.

Da alle patruljene var vel i mål hadde småspeiderne gjort seg ferdige med både tur og det som skulle vært felles avslutning, og det var bare så vidt tid til en rask premieutdeling. Vinner var Skogdue med 108,5 poeng av 140 mulige foran Jerv med 100. Videre fulgte Ørn fra 8. Skien med 74, Hammergaupe fra Skien FA og 1. Gulseth med 72, Gaupe 1. Skotfoss med 60,5 og Gaffa fra Skien FA med 56 poeng.

Vinnerne av Skiensspeidernes hødthaik 2014: Skogdue 3. Skien ved Enny, Steffen, Mari, Simen (eg. Bever), Mikkel (eg. Ørn) og Adrian (eg. Bever)
Vinnerne av Skiensspeidernes hødthaik 2014: Skogdue 3. Skien ved Enny, Steffen, Mari, Simen (eg. Bever), Mikkel (eg. Ørn) og Adrian (eg. Bever)
Foto: Reidulf Tangen