God Kretsbannerkonkurranse

Helga 14.-15. april var det tid for kretsens årlige storsamling da speiderne møttes til Kretsbannerkonkurranse og småpeiderne til Kampen om Shere Khans skinn i Skien Fritidspark.

Åpning av Kretsbanneren ved Skienshallen lørdag. Foto: Hanne Birte Hulløen

Årets Kretsbannerkonkurranse gikk som en kort haik med start ved Ishallen, overnatting ved Hvitsteintjenna . 3. Skien gjorde det godt, men vi fikk ikke de NM-billettene vi hadde så lyst på.

Ørn løser teorioppgaven. Adrian, Espen, Bendik, Fabian, Lars og Twan. Foto: Hanne Birte Hulløen

Poengsammendraget viser at vi nok en gang la beslag på femteplassen — som var mer enn vanlig sur denne gangen fordi vi var så nær noe enda større. Med postpoeng på orienteringsløpet hadde Skogdue kommet på 2. plass totalt, bare 7 poeng bak vinnerne Oter fra 1. Sannidal.

Skogdue sin huk ble en helt ypperlig overnattingsplass. Emilie, Maiwenn, Robin og Enny. Foto: Hanne Birte Hulløen

Ørn på 11. plass var jevnt over like gode som Skogdue, men mista poeng på noen av postene på ting de egentlig kan. Med litt bedre uttelling på disse postene kunne de også vært klare for NM. Det var jevnt og tett i toppen i år. Neste år er det vår tur! (Detaljerte resultater finner du her.)

Ensomt på vakt. Trond slipper ikke kretsbanneret av syne et øyeblikk mens han venter på siste patrulje i mål. Foto: Hanne Birte Hulløen

Skiensspeiderne var arrangør, så en del av staben var fra 3. Skien. Trond var sekretær mens Reidulf hadde livlineposten, og Bjørn Vegard, Hanne, Inger, Kristoffer og Katrina var høyt og lavt som postvakter.

Simen, Emilie og Mari på veg ut på tur

Aspirantene var på overnattingstur samme sted. På lørdag gikk de sin egen tur i Solumsmarka, før de kom og bygde huk akkurat som patruljene. Men de var ikke med i konkurransen, så søndag morgen kunne de ligge og kose seg i posen og se på at alle rundt dem kava med å rive leiren i tide og at roverne gikk fra hukplass til hukplass og så til at alt var i orden.

Han der kjenner vi ikke. Han kan gå først.

Da alle var borte spiste de frokost, og så dro de ned til mål for å hjelpe kretsleder Birte med å dele ut kretsbanneret.

3. Skien klare til kjempe om Shere Kahns skinn på Moflata skole

Småspeiderne hadde sin kretskonkurranse, Kampen om Shere Khans skinn, på søndag med 5. og 8. Skien som arrangører. 3. Skien gjorde en god innsats, men det var Gulset 2. flokk som vant.