Hva skjer i troppen fram mot sommeren?

Halve våren er gått, det er ferie, og dermed er det på tide med noen nye ord om hva som skal skje framover.

Troppsleder har gjort storhandel i Speiderbutikken og har merker i fleng som vil bli delt ut etterhvert som dere gjør dere fortjent til dem.

Tirsdag 10. april er det troppsmøte på Huset. Siden det er siste møte før Kretsbannerkonkurransen, vil vi repetere det vi har prøvd å lære i vår.

Helga 14.-15. april kommer så Kretsbannerkonkurransen. Dette er det viktigste speiderarrangementet i vår, og vi regner med fullt oppmøte. Siden patruljeorden teller i konkurransen, skal alle (som har) stille i speiderdrakt. Speider-t-skjorter eller andre speiderplagg kan også brukes sammen med speiderskjerf, men da er det en fordel å organisere det i patrulja.

Tirsdag 17. april er det patruljemøter på Huset. Dagen er satt av til å begynne å planlegge 17. mai og til å ta merker patruljevis, men det er mulig det isteden blir innsamling for Speideraksjonen sammen med aspirantene og småspeiderne. Uansett stiller vi i speiderdrakt.

Mandag 23. april er det St. Georgsdag i Brekkeparken sammen med de andre Skiensspeiderne. Det er på mandag, og vi dropper møtet på tirsdag.

Fredag 27. – søndag 29. april er det Trøkktur for de eldste speiderne (alle som går på ungdomsskolen). Meld fra til troppsleder før påmeldingsfristen går ut 15. april.

Tirsdag 1. mai blir det ikke møte, men 8. mai er det troppsmøte på Falkum bad, der vi skal lage noe til 17.-maitoget.

Tirsdag 15, mai drar vi til Døvika ved Eidangerfjorden for å prøve båtlivet. Vi har søkt om penger til kanotilhenger, og har det gått i orden til da, kan det hende vi stiller med kanoer. Dette er siste møte før sommeren for småspeiderne, men troppen og aspirantene fortsetter ut skoleåret. NB! Merk tidspunktet og behovet for kjøring.

17. mai i år blir en større dag enn vanlig. I år er det 3. Skien som har flaggheis ved Rådhuset. På ettermiddagen går vi i borgertoget som alltid. Reine og nystrøkne speiderdrakter på alle.

Innemøtet 22. mai og utemøtet 29. mai brukes til å forberede troppsleir og/eller NM i Speiding.

Troppsmøtet 5. juni er den tradisjonelle Inge-turen, sommermøte med god mat. Stedet er ikke bestemt, så følg med.

NM i Speiding går på Jevnaker 8. mai. Dit skal vi.

Patruljemøtene 12. og 19. juni brukes til troppsleirforberedelser og pakking, men vi bør også klare å få tatt noen merker.

Det er mange ledige helger i mai og juni, men noen av dem vil bli brukt til turer. Det blir en førerpatruljetur til Venstøptjenn for å prøve kanoene og legge høstplaner for patruljene. Det kommer nærmere beskjed når vi har bestemt helga. Både Skogdue og Ørn skal også ha en patruljetur til i løpet av våren. Dere velger sjøl når, hvor og hvordan dere gjør det — dere kan for eksempel også dra til Venstøptjenn. Og så blir det nok ei arbeidshelg på Venstøptjenn for ledere og rovere i juni, med troppsleirforberedelser, høstplanlegging og allment vedlikehold.

Til slutt kommer troppsleiren de første dagene i skoleferien, 21. – 24. juni. Dette blir det siste som skjer i årets aspirantpatrulje, siden de blir tatt opp i troppen på slutten av leiren. Sankthansaften blir det stort leirbål, og da håper vi også familiene kommer. Vi skal få ut mønster og stoff til leirbålskapper i løpet av de nærmeste ukene så alle i troppen kan lage seg kapper til leiren.

Høsten begynner brått. Det gjør den alltid, men enda bråere i år. Første troppsmøte er 21. august, og allerede helga etterpå, 24. – 26. august, bærer det til Stavanger og  På egne bein (Peffkurs 2). Dette går samtidig med ledernes kurshelg Lederløft, så det blir organisert fellestransport fra Grenland. Påmelding starter rett over påske, og her gjelder det å være tidlig ute! Gruppa betaler for peffkurset, og ettersom kontingenten omfatter reisekostnader, blir det gratis for deltakerne!

Det blir ny Trøkktur ei av de første helgene etter skolestart. Dette er som vanlig for alle fra 7. klasse og oppover. Det gjelder også alle de nye sjuendeklassingingene. Det er veldig fine turer, men den om høsten pleier å komme litt for brått på for oss. Sett det av i kalenderen nå, så har vi en sjanse.