Flaggheis på 17. mai

Som dere har sett på terminlista, er det 3. Skien som har ansvar for flaggheising i byen på 17. mai i år. Dette er et betalt oppdrag, men speidernes flaggheis er også en viktig del av søttendemaitradisjonen i Skien, som start på dagen sammen med salutt, tale, fanfare og korsang. Det betyr at flagget ikke bare skal opp, men det skal gjøres på ordentlig vis.

Vi skal heise 12 flagg presis kl. 8, og ved noen av flaggstengene må vi stille med minst to speidere i speiderdrakt, samt at vi trenger ledere til å styre det på forskjellige plasser, så dette krever fullt oppmøte av speidere, aspiranter og ledere. For å få organisert oss og stilt oss opp ved flaggstengene rundt i byen, må vi møte foran rådhuset seinest kl. 07.30, og vi kan ikke regne med å være ferdige før bortimot 08.30.

Noen skoler har visst oppmøte for oppstilling og taler før toget alt kl. 08.00, men vi håper et oppdrag som dette går foran. Det vil være god tid til å skifte klær og finne igjen klassen før barnetoget begynner kl. 10.30.