Kandersteg 2018


Her vil vi samle alt om turen til Kandersteg i Sveits sommeren 2018.

Hvor:

Verdensspeidersenteret Kandersteg i den lille fjellbyen Kandersteg i den sveitsiske kantonen Bern. Dette senteret tilhører det internasjonale (tidligere) guttespeiderforbundet WOSM, der alle guttene i NSF er medlemmer.

Hjemmeleder:

Jan Terje Olsen
Tlf. 90 77 15 90
E-post jan.terje.olsen@3skien.no

Hjemmeleder fungerer som kontaktpunkt mellom foresatte og oss som er på reise. Vi kan vanligvis ikke informere alle foresatte dersom noe skjer. Isteden informerer vi hjemmeleder som tar seg av dere. Det vil heller ikke alltid være mulig for oss å svare på telefon eller ringe tilbake. Gi heller beskjed til hjemmeleder.

Reise:

(Det kan fortsatt bli noen mindre endringer:)

Utreise torsdag 28. juni:

  • Leid buss fra Skien til Gardermoen, avreise fra Huset 09.00.
  • Fly med SAS fra Gardermoen 14.05 via Stockholm til Zürich 18.40.
  • Leid buss fra Zürich lufthavn til Kandersteg, ankomst ca. 22.00.

Hjemreise torsdag 5. juli:

  • Leid buss fra Kandersteg til Zürich lufthavn, avreise 09.00.
  • Innsjekking. Så en kort togtur til Zürich, bytur og tog tilbake til flyplassen.
  • Fly fra Zürich 19.20 til Gardermoen 21.40.
  • Leid buss fra Gardermoen til Skien, hjemme ca. 01.00.

Program:

Vi får seks døgn i Kandersteg. For å få mer ut av dagene — og for å slippe å reise med så mye utstyr — vil vi bo inne heller enn å drive vår egen leir ute, men vi får eget hus og lager vår egen mat.

Hovedgrunnen til å reise til verdensspeidersenteret er å få møte og bli kjent med speidere fra hele verden. Men det blir også friluftsliv. Vi kan velge fra en fyldig meny av friluftsaktiviteter for alle erfaringsnivåer og aldersgrupper. Noen dager vil vi gjøre ting patruljevis, andre dager vil vi dele etter alder eller interesser.

Ukeprogram for Kandersteg 2018 (kan bli justert når vi får bekreftelser).

Klær og utstyr:

Når vi er på reise, kler vi oss for å synes og for å vise at vi er speidere. Vi stiller med speiderdrakt ved avreise, men vi har også bestilt hettegensere med 3. Skien-motiv, som vil bli delt ut på bussen.

Pakkeliste til Kandersteg. Det viktigste er vanlig tur- og speiderutstyr.

Dessuten gyldig pass og samtykkebrev fra foresatte (for deltakere under 18 år). Det er også lurt å ha europeisk helseforikringskort (EØS-kort) og reiseforsikringsbevis.

Pris:

Prisen er på kr 6900,- per deltaker. Dette omfatter reise, opphold, aktiviteter og alle måltider etter ankomst Kandersteg, men ikke lommepenger og profileringsplagg. Utreisedagen baserer vi oss på matpakker for å kunne spise på flyet/toget og for å slippe å kjøpe mat til flyplasspriser.

Når 3. Skien drar på tur, skal alle få være med. Har dere problemer med å klare kostnaden, så snakk med gruppeleder Reidulf på 91 31 03 08 eller gruppeleder@3skien.no. Vi har tilgang til noen støtteordninger og håndterer det diskret.

Betaling:

Første rate på kr 1500,- per deltaker ble betalt ved påmelding. De resterende kr 5400,- i mai.

Lommepenger:

Vi pleier ikke å sette noen grense, for erfaringa er at det ikke blir fulgt likevel. Men vi gir gjerne et råd: Det er ingen som får det bedre av å ha lomma full av penger. Det gir bare frustrasjon over at kiosken er stengt. Det er en del fine suvenirer og speiderutstyr til salgs på Kandersteg, men dere får vurdere hvor mye dere mener speideren kan håndtere. For at ikke alt skal brukes i kiosken på én gang eller bli mista på flyet, går det an å porsjonere det ut. For speidere med betalingskort, går det an å overføre daglige småbeløp og evt. ekstra når de sender bilde av noe fint eller nyttig.

For speidere uten betalingskort, er det mulig å overføre penger til Hanne Birte, som tar ut sveitserfranc og deler ut avtalte dagpenger. Kontonummer 0540 80 94323. Merk overføringa med navnet på speideren, og send gjerne en instruks på mobil 90 17 67 96 eller e-post hanne.birte.hulloen@3skien.no.

Mobiltelefon:

Dette er en stor opplevelse, og mobilen er også kamera, minnebok og postkort hjem, så den får være med. Men vi kan komme til å begrense bruken til spesielle tider for at den ikke skal komme i vegen for andre ting.

Foreldremøte:

Det ble holdt foreldremøte 13. juni.