Spejdernes lejr 2022

Om påmelding

Hva?
Felles landsleir for flere danske speiderforbund. Det ventes ca. 40 000 deltakere, omtrent fire ganger så mange som på en landsleir i Norges speiderforbund.

Hvor?
Leiren holdes i Hedeland naturpark ved Roskilde på Sjælland den siste uka i juli.

Når?
Lørdag 23.- søndag 31. juli. Vi har bestilt utreise med Color Line fra Larvik lørdag 08.00 og hjemreise fra Hirtshals søndag kl. 22.15 (til Larvik 02.00). Transport Hirtshals-Roskilde tur/retur blir organisert av leiren.

Hvorfor?
På grunn av pandemien ble den norske landsleiren i år ikke det den skulle vært, og nå har vi ikke vært på stor leir på lenge. Speideren er også venner fra hele verden, så 3. Skien pleier å reise til utlandet med jevne mellomrom, og 2022 er utenlandsår etter vanlig syklus. Sommeren 2022 er det dessuten 75 år siden 3. Skiens første utenlandstur, nettopp til Danmark.

Hvem?
Leiren er for speidere i tropp, rovere og ledere. Det betyr medlemmer som er født i 2011 eller tidligere og har fullført aspiranttida. Alle må ha vært med på speiderleir/tur med flere uteovernattinger. Dette er spesielt viktig når vi skal utenlands. For dem som ikke har vært det, blir det en sjanse til våren, med «pinseleir» i himmelfartshelga.

Det blir ikke egen roverleir men et eget program for speidere over 16 år. Roverne bor, spiser og har oppgaver i gruppa.

Hvordan?
Fellesreise med ferje fra Larvik til Hirtshals og leirens busstransport derfra. Samme veg tilbake. For dem som vil kombinere med annen ferie, blir det mulig å velge bort fellestransport en eller begge veger. Avreise fra Larvik lørdag 23. juli kl. 08.00, tilbake natt til mandag 1. august kl. 02.00.

Hvor mye?
Deltakerpris: kr 5500,- inkl. reise begge veger.
Kun leir: 4000,-
Reise til leir: 750,-
Reise fra leir: 750,-

Deltakerprisen for selve leiren er satt av arrangøren til 2250 DKK (ca. 3000 NOK). Vår pris dekker også utstyrstransport og andre felleskostnader.

Det fins gode støtteordninger så alle kan bli med.

Hva må vi gjøre?
Invitasjon til foreløpig påmelding gikk ut på Spond 1. desember 2021 med svarfrist 31. januar 2022. Påmeldinga åpna igjen med frist 20. april for å gi en ny sjanse til dem som hadde tenkt seg om eller som hadde begynt seinere.

Endelig påmelding skjedde med betaling av leirkontingent og reise innen 1. mai. Leirens frist va \r 3. mai.

Det er fortsatt mulig å bli med, men gruppa må søke spesielt om det. Leiren må sjekke at det er plass i området der vi skal bo.

Om leiren

Vi er nå 30 påmeldte (inkludert to rovere fra 8. Skien, som blir med oss på leir). Vi blir både mange speidere og godt besatt med ledere.

Vi har blitt tildelt dansk vennskapsgruppe, Køgespejderne, som blir omtrent like mange som oss. Fram mot leiren vil vi planlegge hvordan vi skal drive sammen. Før på sånne leirer har vi satt sammen felles patruljer med speidere fra begge gruppene. Det kan det nok bli her også. Vi skal bli gode venner enten vi vil eller ikke.

Leiren er delt i tre store underleirer kalt opp etter de tre vertskommunene. Vår underleir heter Roskilde. Underleiren er delt i områder for danske speiderkretser. Vi skal naturlig nok bo sammen med Køgespejderne i området Køge.

Vi har også fått kontakt med 3. Skiens gamle vennskapsgruppe 1. Gjentofte. De har ikke så mange speidere nå, men gleder seg til å møte oss.

Les mer om leiren på Spejdernes lejr 2022.

Denne sida blir oppdatert med informasjon fram mot leiren.