Spejdernes lejr 2022

Praktiske opplysninger

Reise

Reise
Avreise med ColorLine fra Larvik lørdag 23. juli kl. 08.00. Oppmøte kl. 07.00.
Hjemkomst med ColorLine til Larvik natt til mandag 1. august kl. 02.00.

Vi har bestilt frokostbuffet på utreisa. På hjemreisa har vi flyseter for å sove.

Det blir ikke organisert felles kjøring til eller fra Larvik, siden det hadde blitt mer styr enn nytte, men vi oppfordrer til å avtale transport seg imellom. De som trenger skyss en eller begge veger kan melde fra til gruppeleder.

Nødvendige dokumenter

Diverse dokumenter
Helseskjema må være fylt ut og sendt gruppeleder.
Fullmakt til å reise med andres barn må være fylt ut og signert. Digital kopi sendes gruppeleder, papirskjema leveres ved avreise.
EØS-helsekort og reiseforsikringsbevis (digitalt eller på papir) anbefales men er ikke påkrevd.

Safe from harm
Alle ledere og eldre speidere (over 15 år) må ha med bevis (digitalt eller på papir) på at de har bestått nettkurset Safe from harm. Kurset er på engelsk. Det tar ikke så lang tid, men du må først opprette brukerkonto på wosm.org. Dette er et absolutt krav for å delta på leiren, så det er dumt å vente til vi står i porten.

Penger

Skejser
På selve leiren brukes bare leirens egne digitale valuta skejser. Alle må opprette en konto på skejser.dk på forhånd. Ved ankomst får vi utdelt hvert vårt armbånd med en chip som både er adgangstegn til leiren og betalingskort, og som knyttes til kontoen av brukeren. Kontoen kan fylles på underveis, enten fra nettsida eller på kortautomater i leiren. Kontoen avsluttes av brukeren ved å tilbakeføre restbeløpet til egen konto etter leiren.

Skejser kan også brukes utenfor leiren, i butikker i Roskilde og de andre vertskommunene. Da må armbåndet sitte på armen eller brukes sammen med ID-kort.

Kroner
Det kan være fint med litt gompepenger (digitalt eller på papir) til reisa.

Grense
Vi setter ingen grense for lommepenger, for vi klarer ikke å håndheve det uansett. Men det er ikke bruk for mye, bare så man har til noen småsuvenirer og en og annen is. Mye penger brenner i lomma så man ikke får tenkt på andre ting. Alle måltider og de viktigste suvenirene er inkludert i prisen på leir og reise. Propper man seg med godteri, orker man ikke å spise til måltidene og blir slapp og lei.

Pakkeliste

 • ryggsekk eller bag som kan bæres fra bussen til leirområdet
 • dagstursekk
 • speiderskjorte og skjerf (reiseantrekk)

I ryggsekken:

 • støvler og regntøy
 • gode sko til leir- og turbruk
 • sokker, undertøy
 • shorts og t-skjorte
 • bukse og genser
 • lue, votter, ullgenser, ullsokker og ullundertøy (det kan være kalde kvelder også i Danmark)
 • caps/solhatt (greit å ha hvis det blir mye sol)
 • badetøy og håndkle
 • leirbålskappe (de som har) (også god å ha som teppe rundt soveposen)
 • liggeunderlag og sovepose (husk at det kan bli kaldt om natta)
 • kniv og lommelykt
 • toalettsaker
 • solkrem og myggmiddel
 • medisiner hvis du bruker det
 • skrivesaker
 • sysaker (vi får leirmerke som vi skal sy på speiderskjorta)

I dagstursekken (håndbagasje):

 • lommepenger
 • drikkeflaske
 • lesestoff eller noe du kan høre på
 • tøy du kan trenge underveis – husk at det er en lang båttur
 • nødvendige medisiner
 • dokumenter (se over)

Gamle opplysninger

Om påmelding

Hva?
Felles landsleir for flere danske speiderforbund. Det ventes ca. 40 000 deltakere, omtrent fire ganger så mange som på en landsleir i Norges speiderforbund.

Hvor?
Leiren holdes i Hedeland naturpark ved Roskilde på Sjælland den siste uka i juli.

Når?
Lørdag 23.- søndag 31. juli. Vi har bestilt utreise med Color Line fra Larvik lørdag 08.00 og hjemreise fra Hirtshals søndag kl. 22.15 (til Larvik 02.00). Transport Hirtshals-Roskilde tur/retur blir organisert av leiren.

Hvorfor?
På grunn av pandemien ble den norske landsleiren i år ikke det den skulle vært, og nå har vi ikke vært på stor leir på lenge. Speideren er også venner fra hele verden, så 3. Skien pleier å reise til utlandet med jevne mellomrom, og 2022 er utenlandsår etter vanlig syklus. Sommeren 2022 er det dessuten 75 år siden 3. Skiens første utenlandstur, nettopp til Danmark.

Hvem?
Leiren er for speidere i tropp, rovere og ledere. Det betyr medlemmer som er født i 2011 eller tidligere og har fullført aspiranttida. Alle må ha vært med på speiderleir/tur med flere uteovernattinger. Dette er spesielt viktig når vi skal utenlands. For dem som ikke har vært det, blir det en sjanse til våren, med «pinseleir» i himmelfartshelga.

Det blir ikke egen roverleir men et eget program for speidere over 16 år. Roverne bor, spiser og har oppgaver i gruppa.

Hvordan?
Fellesreise med ferje fra Larvik til Hirtshals og leirens busstransport derfra. Samme veg tilbake. For dem som vil kombinere med annen ferie, blir det mulig å velge bort fellestransport en eller begge veger. Avreise fra Larvik lørdag 23. juli kl. 08.00, tilbake natt til mandag 1. august kl. 02.00.

Hvor mye?
Deltakerpris: kr 5500,- inkl. reise begge veger.
Kun leir: 4000,-
Reise til leir: 750,-
Reise fra leir: 750,-

Deltakerprisen for selve leiren er satt av arrangøren til 2250 DKK (ca. 3000 NOK). Vår pris dekker også utstyrstransport og andre felleskostnader.

Det fins gode støtteordninger så alle kan bli med.

Hva må vi gjøre?
Invitasjon til foreløpig påmelding gikk ut på Spond 1. desember 2021 med svarfrist 31. januar 2022. Påmeldinga åpna igjen med frist 20. april for å gi en ny sjanse til dem som hadde tenkt seg om eller som hadde begynt seinere.

Endelig påmelding skjedde med betaling av leirkontingent og reise innen 1. mai. Leirens frist va \r 3. mai.

Det er fortsatt mulig å bli med, men gruppa må søke spesielt om det. Leiren må sjekke at det er plass i området der vi skal bo.

Om leiren

Vi er nå 30 påmeldte (inkludert to rovere fra 8. Skien, som blir med oss på leir). Vi blir både mange speidere og godt besatt med ledere.

Vi har blitt tildelt dansk vennskapsgruppe, Køgespejderne, som blir omtrent like mange som oss. Fram mot leiren vil vi planlegge hvordan vi skal drive sammen. Før på sånne leirer har vi satt sammen felles patruljer med speidere fra begge gruppene. Det kan det nok bli her også. Vi skal bli gode venner enten vi vil eller ikke.

Leiren er delt i tre store underleirer kalt opp etter de tre vertskommunene. Vår underleir heter Roskilde. Underleiren er delt i områder for danske speiderkretser. Vi skal naturlig nok bo sammen med Køgespejderne i området Køge.

Vi har også fått kontakt med 3. Skiens gamle vennskapsgruppe 1. Gjentofte. De har ikke så mange speidere nå, men gleder seg til å møte oss.

Les mer om leiren på Spejdernes lejr 2022.

Denne sida blir oppdatert med informasjon fram mot leiren.