Spejdernes lejr 2022

Hva?
Felles landsleir for flere danske speiderforbund. Det ventes ca. 40 000 deltakere, omtrent fire ganger så mange som på en norsk landsleir.

Hvor?
Leiren holdes i Hedeland naturpark ved Roskilde på Sjælland den siste uka i juli.

Når?
Lørdag 23.- søndag 31. juli. Første og siste dag er definerte reisedager med fellestransport til/fra Roskilde organisert av leiren.

Hvorfor?
På grunn av pandemien ble den norske landsleiren i år ikke det den skulle vært, og nå har vi ikke vært på stor leir på lenge. Speideren er også venner fra hele verden, så 3. Skien pleier å reise til utlandet med jevne mellomrom, og 2022 er utenlandsår etter vanlig syklus. Sommeren 2022 er det dessuten 75 år siden 3. Skiens første utenlandstur, nettopp til Danmark.

Hvem?
Leiren er for speidere i tropp, rovere og ledere. Det betyr medlemmer som er født i 2011 eller tidligere og har fullført aspiranttida. Alle må ha vært med på speiderleir/tur med flere uteovernattinger. Dette er spesielt viktig når vi skal utenlands. For dem som ikke har vært det, blir det en sjanse til våren, med «pinseleir» i himmelfartshelga.

Det blir ikke egen roverleir men et eget program for speidere over 16 år. Roverne bor, spiser og har oppgaver i gruppa.

Hvordan?
Ferje fra Larvik eller Langesund til Hirtshals og leirens busstransport derfra. Samme veg tilbake. For dem som vil kombinere med annen ferie, blir det mulig å velge bort fellestransport en eller begge veger. Avreisedag blir sannsynligvis fredag 22. eller lørdag 23. juli, hjemreise søndag 31. juli, men dette må vi se nærmere på.

Hvor mye?
Prisen er ikke bestemt. Deltakerprisen for selve leiren er satt av arrangøren til 2250 DKK (ca. 3000 NOK), men endelig pris vil bli en del høyere for å dekke reise, utstyrstransport og andre kostnader. Men det skal ikke skremme noen fra å melde seg på. Det fins gode støtteordninger så alle kan bli med.

Hva må vi gjøre?
Invitasjon til foreløpig påmelding går ut på Spond 1. desember 2021 med svarfrist 15. januar 2022. Prisen på forhåndspåmelding er 500 kr. Dette er for å kunne begynne å planlegge og bestille billetter. Det vil være mulig å melde seg både på og av seinere, men ved avmelding risikerer man å miste innskuddet og ved sein påmelding risikerer man høyere pris på reise.

Les mer om leiren på Spejdernes lejr 2022.

Denne sida blir oppdatert med informasjon fram mot leiren.