Snart er det landsleir!

Uka fra 6. til 13. juli 2013 er det landsleir i Stavanger. Og vi i 3. Skien er med! En landsleir er et minne for livet og noe av det største man får oppleve som speider, en stor leir full av speidere fra hele landet, ja, til og med andre deler av verden. Siden det bare skjer hvert fjerde år, får de fleste muligheten bare én gang mens de er i speideralder. Med 15.000 speidere vil Stavanger 2013 bli den største landsleiren i Norges speiderforbund på mange år. Av disse vil 3-4000 være fra utlandet, så leiren blir også en internasjonal opplevelse. Her er et kart over påmeldte grupper.

Leirprogrammet er bygd rundt patruljene og «klassisk speiding». For oss betyr det stort sett speiding slik vi er vant til det, men større. Leirområdet ligger nær Stavanger by, men midt i jordbruksfylket Rogaland, rett ved sjøen og med kort vei til fantastiske turområder, så arrangørene kan love haik på Jæren, fjelltur til Preikestolen, lærerike og morsomme leiraktiviteter og fantastisk mat av lokale råvarer. Men størst av alt blir det å være på leir sammen med så mange andre speidere. Vi har meldt oss som god nabo. Det betyr at vi blir vertskap for en utenlandsk tropp og får enda bedre mulighet til å få nye venner.

Reklamefilm_Til-Dansk-Landsleir

Leirkontingenten er satt til 2750 kr per deltaker, men det er noen rabatter — den viktigste er familierabatten med halv pris fra tredje deltaker. Dette beløpet dekker mat, materiell og felleskostnader under hele leiren. Det blir organisert busstransport fra alle kretset i Sør-Norge. Prisen fra Grenland er på 800 kr tur-retur per person. Vi har ikke fått avreisetidene, men det er sannsynlig at vi drar fra Skien fredag formiddag og kommer hjem lørdag kveld. Derfor kan det tenkes at vi bør ordne et måltid underveis. For deltakere som skal være med fellestransporten blir dermed toralkostnaden på ca. 3750 kr minus rabatter, så begynn å spare nå. Endelig påmelding er ved påsketider. og reiseopplegget og alle de viktigste opplysningene skal være klare i god tid før det.

Vi har foreløpig meldt at vi blir 30 deltakere med smått og stort. Det er en god del fler enn vi var på kretsleiren i fjor, men vi har vokst, og vi håper vi må justere det enda et hakk opp før vi reiser. Aldersgrensa er 11 år (i løpet av 2013, så født i 2002 eller tidligere). Dessuten stiller vi krav om at alle har vært på speidertur med overnatting i telt eller gapahuk før leiren. Det vil si at alle som er i troppen til sommeren, både de som er i troppen nå og aspirantene som blir tatt opp som speidere før sommeren, skal kunne være med. Vi pleier også å ha med en gjeng rovere som bor med oss men har oppgaver i leiren.

Mer om landsleiren finner dere på www.stavanger2013.no. Dere får varsel om nye artikler i feltet med speidernyheter i høyre marg her på 3. Skien-sidene.