Påmelding til landsleiren

Det nærmer seg påmelding til landsleiren i Stavanger 6.-13. juli. Denne er åpen for alle speidere som født i 2002 eller tidligere. dvs. alle som har fylt 11 år innen utgangen av året. Følgende er nå klart:

1. Påmelding:

Påmeldingsfrist (til gruppa): 2013-04-23

Det var meninga at denne mailen skulle gå ut før påske, men troppsleder fikk etterarbeid etter peffkurset og datatrøbbel. Derfor har vi gitt 1 uke lenger frist enn vi egentlig hadde tenkt. Skulle det likevel bli for kort tid for noen, så gi beskjed, så skal vi se om vi kan finne en ordning.

I denne omgang skal vi bare ha påmelding per e-post til <stavanger2013_paamelding@3skien.no> fra foreldre/foresatte. Der må vi også vite om dere skal være med på fellestransporten én eller begge veger. Når påmeldinga er lagt inn i systemet, får dere en mail til 3skien-adressa med bekreftelse. Normalt bør dette skje samme kveld eller neste, så purr hvis dere ikke har fått bekreftelse etter et par dager.

I løpet av mai sender vi ut to skjemaer som skal fylles ut, ett for deltakeropplysninger og ett helseskjema. Vi skal prøve å få til skjemaer som kommer forhåndsutfylt etter medlemslistene, så dere slipper å fylle inn mer enn opplysninger som mangler eller endringer vi ikke har registrert. Men jeg tør ikke love noe.

2. Pris:

2a. Leirkontingent:

Deltakeravgift:  kr 3000,-
Husstandsrabatt: kr 1500,- (halv pris) fra tredje deltaker.

Deltakeravgiften omfatter kost, opphold, aktiviteter og materiell på leiren og transport av gruppas fellesutstyr til og fra.

2b. Transport:

Bussreise:       kr 800,- T/R, kr 400,- én veg.

Avreise blir om morgenen fredag 5. juli, hjemreise søndag 14. juli lørdag 13. juli, med felles busstransport organisert fra landsleiren. Klokkeslett og oppmøtested blir bestemt av Tide buss når de har oversikt over alle passasjerer fra Skien. Med i bussprisen er en rast med et solid måltid på ettermiddagen, organisert av gruppa.

2c. Betaling:

Betalingsfrist (til gruppa):       2013-06-30

Landsleiren er en stor utgift, så hvis noen ønsker å betale i rater, kan det la seg ordne.

Dette sier arrangørene:

Deltakeravgiften skal betales innen arrangementets start. Deltakere
om ikke har betalt deltakeravgiften og medlemskontingenten, kan ikke
delta på arrangementet.

Avmelding
Avmelding på grunn av sykdom (med fremvist legeerklæring) eller
dødsfall i nær familie medfører ikke avmeldingsgebyr.

Ved avmelding av andre grunner gjelder følgende gebyrer:
Før påmeldingsfristen – 0,- kr.
10. juni 2013 – halvparten av deltakeravgiften
25. juni 2013 (og ved ikke-oppmøte) – hele deltakeravgiften

4. Diverse:

    • Fristene er satt litt før de endelige datoene fra leirkomitéen, men vi trenger litt tid til å organisere oss, vi også.
    • Alle rovere og ledere på leiren må regne med å bli satt i arbeid. Gruppa blir tildelt oppgaver etter hvor mange rovere og ledere vi har med i forhoød til antall speidere, og så er det opp til oss å fordele interne og eksterne jobber.
    • Vi kommer til å samle alle opplysninger om landsleiren på hjemmesidene etter hvert som ting blir klart. Det går ut en mail så snart denne sida er i drift.

Så litt spesielt til aspirantene:

Dere har nå vært aspiranter i nesten ett år og er snart klare til å bli tatt opp i troppen og bli med i en av de andre patruljene. Framover våren er det telt- og leirliv dere skal bli vant til, og det er særlig viktig nå som dere skal være hjemmefra og bo sammen med patruljene deres i ei uke på landsleir. Utenom de vanlige tirsdagsmøtene vil det si:

Kretsbannerkonkurranse helga 20.-21. april. Dette er den store årlige kåringa av beste patrulje i Grenland krets, og de fire patruljene i troppen er med og kjemper om tittelen. Aspirantpatrulja skal ikke være med i konkurransen, men dere drar på tur med leder og bygger gapahuk og overnatter sammen med de andre.

Pinseleir ved Venstøptjenn 18.-20. mai. De siste åra når det ikke har vært stor leir, har vi hatt troppsleir ved Venstøptjenn de første dagene i sommerferien. Det har vært så stas at vi gjør det i år også, men for ikke å komme for tett på landsleiren, og fordi leirutstyret må pakkes før ferien, legger vi den til pinsehelga. Med to overnattinger i lavvo eller huk blir det en litt saftigere forsmak på leirlivet før landsleiren enn en vanlig troppstur.

Ingetur 4. juni, siste troppsmøte før sommerferien. Dette er den tradisjonelle sommeravslutninga i troppen, og vi drar et sted og koser oss med mat og moro. I år blir det dessuten høytidelig opptagelse av aspirantene med avlegging av speiderløftet og velkomst i patruljene.