Velkommen til 2015!

Et nytt år er i gang. Det er ikke lenger jubileumsår, men det betyr ikke at det blir noe latmannsliv. Vi går inn i Friluftslivets år, der speiderbevegelsen skal vise seg fram som den største og breieste ungdomsorganisasjonen og kanskje den som framfor noen ser natur og friluftsliv som en del av noe mer. Vi ser også, som Jan Terje sa da vi kom med i boka «Skien i våre hjerter» før jul, at 3. Skien begynner å bli lagt mer merke til i byen, og det gjør at vi får enda mer å gjøre. Denne våren er vi bedt om å holde kurs i friluftsliv på Menstad i mars og å stille med innslag på «Den store gavefesten» i april. Dessuten fant vi sjøl ut rett før jul at vi burde ta ansvar for å markere åpninga av Friluftslivets år. Alt er moro, men alt krever tid og innsats. Nei, forresten, alt er moro fordi det krever tid og innsats.

Siden mye ble bestemt rett før jul og troppsleder dessverre har lada opp med en lang og lat juleferie og dermed som vanlig er på etterskudd med det meste, er det en del som ikke er planlagt i detalj. Derfor vil jeg ikke sende ut hele terminlista riktig ennå, men her er i hvert fall litt om det som skjer de neste ukene. (Se også den levende terminlista på nettet.)

Tirsdag 6. januar 18.00-20.00: Juletrefest i skogen ved Solum kirke. Kle deg etter vær og føre og ta med kopp, grøtbolle og skje, sitteunderlag, lykt og noe å pynte treet med.

Tirsdag 13. – onsdag 14. januar: 24 timer i friluft (Åpning av Friluftslivets år). Lynplanlegging pågår, så mer info kommer, men det som er sikkert er at førerpatrulja + alle andre på ungdomsskolen overnatter i lavvo i Fritidsparken med ordfører Hedda Foss Five og ungene hennes som gjester. På kvelden 18.00-20.00 er det åpent speidermøte, der alle som vil kan komme og være med flokken og patruljene og lære noe nyttig. Vi har også lyst til å gjøre noe på skolene på formiddagen  på tirsdag, men det er stadig usikkert om vi får lov, og vi har heller ikke fått mange positive svar fra andre grupper. Uansett blir det oppmøte rett fra skolen tirsdag ettermiddag, og de som overnatter drar rett på skolen igjen onsdag morgen.

Tirsdag 20. og tirsdag 27. januar: En eller annen form for delt møte. Sannsynligvis vil noen begynne å jobbe med innslag til Den store gavefesten mens andre har dugnad på depotet og atter andre kanskje vil lære knuter. Kanskje har vi også fått inn noen nye.

Lørdag 31. januar – søndag 1. februar: Kom-deg-ut-dagen med overnatting i Fritidsparken sammen med resten av Skiensspeiderne. Vi rigger teltleir lørdag ettermiddag, patruljene overnatter fra lørdag til søndag, og søndag viser vi oss fram med alt vi kan for dem som kommer. Vi vil også prøve å få til et PR-opplegg på Herkules i den beste handletida på lørdag.

Tirsdag 3. februar: Troppsmøte inne. Førstehjelp med Cato.

Tirsdag 10. februar: Patruljemøte ute etter eget opplegg.

Mandag 23. februar: Peff 1, del 1. For dere i 8. klasse som ennå ikke har vært på peffkurs.

Tirsdag 24. februar: Patruljekonkurranse ute i førstehjelp.

Lørdag 28. februar – søndag 1. mars: Ski-TM på Speiderhytta.

Tirsdag 3. mars: Patruljemøte inne. NB! De som er på kurs leder møtet, peffen har ansvar for innholdet i møtet.

Tirsdag 10. mars: Kurs i friluftsliv for ikkespeidere, Menstad bydelshus. Samtidig jobber kanskje andre med innslaget til gavefesten.

Lørdag 14. – søndag 15. mars: Peff 1, del 2.

Tirsdag 17. mars: Kurs i friluftsliv for ikkespeidere, Menstad bydelshus. Samtidig jobber kanskje andre med innslaget til gavefesten.

Tirsdag 24. mars: Kurs i friluftsliv for ikkespeidere. Samtidig skal kursdeltakerne holde møte i sine patruljer.

Torsdag 26. mars: Peff 1, del 3.

Det var våren fram til påske. Etter påske er det kretsbanner, trøkktur (for de eldste), troppstur (med nye kanoer?), 17. mai, pinseleir, NM i speiding og forberedelse til kretsleir. Dessuten har vi noen planer i førerpatrulja. Og alle patruljene skal på haik så peffene får tatt Peff 3. Det er ingen grunn til å sitte på hendene og tvinne tommeltotter.

Jeg kan også si at vi vil be om foreløpige påmeldinger til kretsleiren om ikke så veldig lenge. Påmelding vil som vanlig skje gjennom betaling av en del av kontingenten til gruppas konto.

Og som alltid: Hvis noen kjenner noen som burde vært speidere, og særlig hvis de går sånn omtrent i sjette klasse, eller hvis de er sånn omtrent jenter, så ta dem med.

Speiderhilsen
Trond troppsleder