Velkommen tilbake!

Det har vært en fin sommer med en flott kretsleir i Lunde. Med 65 nordmenn og dansker sammen var vi rekordmange speidere i troppen og bygde tidenes lengste bord. Andre var på verdensspeiderleir i Japan, også en stor opplevelse men av en litt annen type. Og knapt nok er vi hjemme fra leir før vi er klare til å ta fatt igjen. Her er litt om det som venter oss i troppen i høst:

PATRULJER:

Vi er blitt en stor tropp, også uten danske gjester, og det er moro. Denne høsten kommer det ni femteklassinger fra flokken og vi har god tilstrømming utenfra.

Med så mange nye blir det egen aspirantpatrulje for femteklassingene. Det gjør vi fordi det er mye som skal læres når man er ny og fordi overgangen fra småspeideren ikke skal bli for stor med en gang. I aspirantpatrulja får man gjøre storspeiderting og dra på overnattingsturer i telt og gapahuk, men først sammen med dem som er like gamle og man kjenner fra før. Og så blir det mer og mer sammen med hele troppen etterhvert som man blir varm i trøya.

De som er sjetteklassinger eller eldre vil som vanlig gå inn som «aspirant i patrulje». Det er fordi mange alt har jevngamle kamerater i patruljene.

Tre av patruljeførerne fra i fjor er blitt rovere og vil begynne som ledere i flokk, tropp eller roverlag. For dere som har vært nest eldst blir dette høsten da dere skal ta fullt ansvar sjøl. Nå nytter det ikke å gå fra patrulja etter halvgjort jobb eller å ligge i posen hele dagen.

Og den sjansen er det mange av dere som vil få. Siden vi veit at det kommer mange nye aspiranter, vil vi dele i seks patruljer. Det er både for at dere skal få prøve å være peffer (og asser) i ganske små patruljer og for at patruljene ikke skal være for store etter at aspirantene er tatt opp.

Når vi lager nye patruljer, vil ingen av de gamle patruljene være helt som før. De som går over i Bøffel og Oter var viktige og vil bli savna. Men snart kommer alle til å ha vent seg til de nye patruljene og kan ikke tenke seg noe annet. Da er det viktig å oppleve ting sammen i patrulja. Første store oppgave for peffene blir å komme seg tidlig på patruljetur.

TERMINLISTE:

Terminlista er ikke helt klar til offentliggjøring, så jeg lister opp de første ukene her. Programmet er stort sett på plass fram til gruppeturen i oktober.

22. august: Teltleir på Herkules med kanoer på Hjellevannet og mat fra tønnegrill. Nærmere beskjed kommer.

25. august: Oppstartmøte på Huset. Lek og moro ute for speiderne, infomøte inne for nye foreldre.

28.-30. august: Pefftur til Skjessos i Hjartdal. Bær, sopp og planlegging av høstterminen i de nye patruljene. Særlig planlegging av patruljetur.

1. september: Troppsmøte ute, Åletjern, kart og kompass.

5.-6. september: Høsthaik, Svanstulområdet. Overnattingstur og konkurranse for alle patruljene i Skien, arrangert av 1. Skotfoss m.fl. Aspirantene skal også på tur men deltar ikke i konkurransen. Høsthaiken er lagt samtidig med «Natt i naturen».

5.-6. september: Natt i naturen, Svanstul, et arrangement i Friluftslivets år. Vi som ikke er med på Høsthaiken, gjør noe for dem som ikke er speidere (men som burde vært det).

6. september: Kom-deg-ut-dagen, Svanstul. Friluftsorganisasjonenes fellesmarkering. I år holdes den i sammenheng med «Natt i naturen».

8. september: Patruljemøter ute. Nærmere beskjed om sted.

15. september: Patruljemøter ute. Nærmere beskjed om sted.

17. september 18.00-21.00: Peff 2, forkveld, Heistad speiderhus. Turplanleggingskurs for dere som har vært med på Peff 1.

19.-20. september: Troppstur, kano.

22. september: Patruljekonkurranse, kart og kompass.

25.-27. september: Peff 2, kurshelg. Turplanleggingskurs for dere som har vært med på Peff 1.

29. september: Troppsmøte (ute?). Forberedelse til Speiderhyttas dag.

13. oktober: Patruljemøter (ute?). Forberedelse til Speiderhyttas dag.

17.-18. oktober: Gruppetur, Speiderhytta. Årlig fellestur for flokk, tropp og roverlag. Patruljene går som vanlig ulike ruter inn til hytta og bygger gapahuk. Aspirantene går inn fra Solvika. Nærmere beskjed kommer.

18. oktober. Speiderhyttas dag. Vi feirer overtakelsen av hytta og innvier det nye tilbygget med en åpen dag for familie, gamle speidere og alle venner av Speiderhytta.