Høsthaik i sommervarme, Skogdue forsvarte seieren

Nok en fin Høsthaik er over. Våre patruljer var meldt på den lengste ruta, fra Dalsvatn i Sauherad. Etter flere sykdomsfrafall kvelden og morgenen før start, var tre påmeldte patruljer blitt til to, men de som kunne stille, var friske og klare for tur.

Skogdue får instrukser fra arrangør Knut før avgang fra Dalsvatn.
Foto: Trond Engen
… og rett etterpå er det Ørn (med Jerv).
Foto: Trond Engen

Turen opp lia ble ganske krevende i varmen, særlig når noen valgte å gå omveger heller enn å følge ruta på kartet, men både Ørn og Skogdue kom omsider fram til overnattingsplassen ved Svanstul.

På søndag var det ingen flere øvelser før avslutninga, så speiderne brukte tida på bading og lek og å være med på Kom-deg-ut-dagen. Men det har vi ikke bilder av. Troppsleder var så opptatt med å traktere forbipasserende at han ikke fikk fram kameraet.

På avslutninga var det premie til de tre beste patruljene på kort løype og de to beste på lang løype. Siljan MSK var best på den korte, På den lange var Skogdue best, mens Ørn ble nummer tre. Til slutt ble det holdt en finalequiz mellom beste patrulje på korteste og lengste rute. Første patrulje til 10 riktige svar ville få vandrepremien.

Ei klesklype på snora for hvert riktig svar. Skogdue tok tidlig ledelsen, men Siljan MSK lå ikke langt etter.
Foto: Trond Engen
Diskusjon.
Foto: Trond Engen
Klype nummer ti!
Foto: Trond Engen

Skogdue vant til slutt 10-9, og vi kunne ta trofeet med oss hjem igjen.

Tre skogduer med vandretroféet.
Foto: Trond Engen