Fjellederkurs

Når:
2019-02-14-2019-02-17 heldags
2019-02-14T00:00:00+01:00
2019-02-18T00:00:00+01:00
Hvor:
Solstølen
Murstadvegen 20
Fjellederkurs @ Solstølen

Fra forbundets info- og påmeldingsside:

Lær om planlegging og gjennomføring av sikre og opplevelsesrike turer i vinterfjellet, og om det å mestre krevende situasjoner.

Program
Programmet er praksisbasert. All teori er forankret i praksis, og du lærer gjennom erfaring, prøve og kanskje feile for så å få til, opplevelse, diskusjon og ettertanke. Vi jobber etter speidermetoden.

Programmet blir tilpasset vær og føreforhold. Vi er ute på tur hver dag og blir godt kjent med vinterfjellet, utstyret og hverandre.

Gjennom kurset vil du gjøre egne erfaringer fra ulike fjellaktiviteter – skigåing og lek på ski, veivalg og orientering, overnatting og matlaging. Du vil få prøve deg som leder sammen med en veileder fra staben. Du vil også lære om arrangementsplanlegging, sikkerhet, klær og utstyr samt snøskred.

Krav til deltakerne
Målet for kurset er at vi skal oppleve, prøve og lære – ikke prestere kilometere eller sette løyperekord. For å få best mulig utbytte av kurset er det likevel viktig at du har en del tur- og ledererfaring. Turene tilpasses forholdene og deltakernes evner, men du må beherske å gå på ski med sekk som er pakket med overnattingsutstyr.

Overnatting
Kurset har utgangspunkt på Solstølen, som er forbundets flotte, stemningsfulle fjellhytte bygd i 1928 i bjørkeskogbeltet. Enkelte netter vil også tilbringes ute i snøhule, telt eller iglo.

Klær og utstyr
Du behøver varme og vindtette fjellklær, varm sovepose og liggeunderlag. I tillegg må du ha fjellski, søkestang og snøspade. Vi skaffer kokeapparater, telt og annet fellesutstyr og stiller med all mat.

Stab
Staben består av speiderledere i ulik alder med erfaring fra vinterfjellet, og som kjenner området der kurset arrangeres.

Deltakeravgift
Deltakeravgiften vil dekke mat, utstyr, hytteleie med mer. Du må selv stå for transport til Haugastøl og personlig utstyr.

For økonomisk støtte finnes det i mange kretser støtteordninger og fond du kan søke. Kurset er også en utdanning av deg som leder og en ressurs for gruppa slik at gruppa kanskje kan hjelpe til med å dekke deltakeravgiften for deg. I tillegg kan du søke støtte fra Lederfondet. Lederfondet dekker bare deler av deltakeravgiften. Les mer her.