Fjellsporthelg

Når:
2015-08-28-2015-08-30 heldags
2015-08-28T00:00:00+02:00
2015-08-31T00:00:00+02:00
Hvor:
Leirvassbu
Kontakt:
Petter Justad
Tur
Fjellsporthelg @ Leirvassbu

Fra speiding.no:

Nettverk for friluftsliv arrangerer fjellsporthelg for alle som er glad i alpint terreng. I Jotunheimen har vi muligheter til både breturer, klatreturer og rene fotturer.

Årets fjellsporthelg blir på Leirvassbu. Der har vi teltleir, og har mulighet til mange turer både med og uten bre.

Turkurs bre
Lørdag og søndag blir det en topptur der vi går opp via en bre, som ledes av en av nettverkets breførere. På disse turene kreves det ikke noe breerfaring fra før. Du får grunnleggende innføring i utstyret som brukes, og hvordan man går trygt på bre. Du lærer ikke nok til å gå på egen hånd senere, men får et innblikk i det, og får samtidig en fin tur opp til en av Jotunheimens topper.

Tur uten bre
Om noen vil på tur helt uten bre, er det mange muligheter for det. Den letteste toppen er Kyrkja, som bare er noen få kilometer og 600 høydemeter å gå.

Bretur
De som vil bruke mye tid på bre, kan kjøre litt nedover i dalen og gå opp på Storbrean. Det er en fin blåisbre hvor det vil være snødekt bre lenger opp. En skikkelig bre-topptur er dessuten Storebjørn, hvor man går opp Bjørnebreen helt til toppen.

Klatring
Det er flere turer i området som krever litt klatring, og de som har erfaring med klatring på naturlige sikringer kan prøve seg på det.

Programmet er ikke satt i stein, og vi tilpasser det etter lyst, ønsker, ferdigheter og været når vi er på plass.

Hvem?
Alle rovere og ledere kan bli med. Du trenger ikke kjenne noen eller ha vært med på nettverksarrangementer tidligere. Du trenger heller ikke ha masse erfaring fra høyfjellet. De som har det lærer villig bort, og ut over det legger vi opp til tur etter evne.
For dem som har vært med på Brekurset i år eller tidligere, er dette en flott mulighet til å få prøvd seg litt på egen hånd.

Når, sted og transport
Det pleier å være noen som starter helgen allerede på torsdag kveld. De som må jobbe eller studere fredag kommer opp fredag kveld. Vi drar hjem etter tur på søndag.
Leirvassbu ligger i Jotunheimen. Det går bilvei helt fram. Veien inn i Leirdalen tar av fra Sognefjellsveien mellom Lom og Sogndal.
Hvis du har ledig plass i bil, eller trenger å sitte på med noen, bruk facebook eller epost til å organisere.

Utstyr og mat
Nettverk for friluftsliv stiller med mye breutstyr, så det er det bare å låne når vi er der.
Overnatting i telt. Om du har ekstra plass eller trenger plass, si fra på facebook eller epost, så ordner det seg.
Vær forberedt på litt småvinterlige forhold, det ligger fortsatt uvanlig mye snø i fjellet.
Alle ordner egen mat, eller avtal å lage felles.