Gruppetur

Når:
2018-10-20@10:00-2018-10-21@15:00
2018-10-20T10:00:00+02:00
2018-10-21T15:00:00+02:00
Hvor:
Speiderhytta ved Heivannet
Pris:
Kr 100,-
Kontakt:
Reidulf Tangen
91 31 03 08
Tur
Gruppetur @ Speiderhytta ved Heivannet

Den tradisjonelle gruppeturen til Heivannet.

Roverlaget står som vanlig for troppens program. Og for et program det blir i år! De reiser opp fredag kveld og oppretter base på Stabburet.

Patruljene møter lørdag kl. 10.00 på Huset og får utdelt kart og hver sin rute. Så fraktes de til avgangsstedet og går inn til hytta med full oppakning. De overnatter i gapahuk.

Flokken og aspirantpatrulja møter i Solvika lørdag kl. 12.00 og går inn til hytta. Flokken overnatter inne. Aspirantpatrulja bor i lavvo, så ta med liggeunderlag og god sovepose (hvis du har). De som ennå ikke har utesovepose, vil få sove inne med flokken.

Husk at alle skal bære sin egen ryggsekk, så det gjelder å pakke fornuftig. Sekken må passe til ryggen og strammes så den sitter godt på. Ikke pakk mer enn nødvendig, og ikke mer enn at alt får plass i ryggsekken. Ting som henger og dingler på sekken, koster krefter. Det er den som bærer sekken som må produsere energien til all den ekstra bevegelsen.

Etter at patruljene er kommet fram og har fått slått opp huk, blir det felles middag. På kvelden blir det leirbål og opptakelse av de aspirantene fra i fjor som ikke ble tatt opp på pinseleiren før sommeren — og av de roveraspirantene som ikke ble tatt opp på det første møtet etter ferien. Husk speiderdrakt.

På søndag er det Speiderhyttas dag med lek og moro. Gruppa holder grillmat til deltakerne og har også litt til gjestene (men det er vanskelig å beregne hvor mange vi blir, så ta helst med det du regner med å spise). Samlinga avsluttes ca. kl. 15.00.

Deltakerprisen på kr 100,- betales som vanlig på Vipps til 501016 (3. Skien speidergruppe).

Noen tips før dere skal pakke sekken, mest til dere som er nye i troppen:

  • Når du ikke er vant til å gå med sekk ennå, og særlig hvis sekken ikke er veldig god som tursekk, kan den være tung å bære. Derfor er det viktig å stramme den riktig og ikke pakke mer enn nødvendig.
  • Du kan få hjelp til å finne fram ting, men pakk sekken sjøl. Da veit du hva du har med og hvor du har det, og etterpå husker du bedre hva du kunne lagt igjen og hva du glemte. Pakk i plastposer i sekken, så det holder seg tørt og så du kan ta ut akkurat posen du trenger istedenfor å rote i hele sekken.
  • I en tursekk bør det alltid ligge en dorull, gjerne tørt pakka i glidelåspose.
  • Du må ha regntøy og vanntett fottøy. Av klesskift trenger du ikke mye, men på denne tida av året må du ha med varmt tøy. Ikke ha alt på når du starter, for du går deg fort varm. Det er bedre å ha noe ekstra å ta på når du stanser. Helst ull, siden ull er så å si ubrennbart og varmer når det er vått: Ullundertøy, ullgenser, ullsokker, lue, votter og skjerf. Fleece er også bra. Det kan være brannfarlig og varmer dårligere enn ull når det er vått, men trekker lite vann og tørker fortere. Bomull er tungt og kaldt når det er vått og tørker aldri. Superundertøy er mest til trening og ikke til speidertur, for det hjelper ingenting når du er klam og kald. Men det kan brukes under ullundertøyet hvis det klør.
  • Det er tørt og fint i en godt bygd gapahuk, uansett vær. Du må ha med sovepose for årstida og liggeunderlag. Ta også med kniv (hvis du har) og lykt.
  • Middag på lørdag og grillmat på søndag kjøpes inn felles, men du trenger brødmat/niste til 3-4 måltider. Husk at du blir mer sulten på tur. Litt godteri er også kjekt, både som kveldskos og som ekstra energi hvis du går tom. Du trenger spisebestikk, flat og dyp tallerken, kopp og drikkeflaske. Ikke bær på drikke til hele helga, for det er vann på hytta og underveis på turen. Bare husk å fylle flaska når du har sjansen.
  • Dette er en fellestur, men det er god skikk å ta med sitt eget søppel hjem. Ha med en liten pose.