Høsthaiken

Når:
2017-09-02@10:00-2017-09-03@15:30
2017-09-02T10:00:00+02:00
2017-09-03T15:30:00+02:00
Hvor:
Svanstul, oppmøte på Huset for felles kjøring.
Pris:
Kr 200,- per patrulje (betales av gruppa)
Kontakt:
Bendik Mafsø Engen
46 88 00 89
Høsthaiken @ Svanstul, oppmøte på Huset for felles kjøring.

Oppmøte på Huset lørdag kl. 10.00 for felles kjøring. Tilbake samme sted søndag ca. 15.30.

Selve haiken begynner ved parkeringsplassen på Svanstul lørdag kl. 11.00 og avsluttes med premieutdeling ved hytta til Gjerpen MSK (rett før Svanstulvassdammen) søndag ca. kl. 14.00.

Fra arrangøren:

Høsthaiken er et tradisjonelt arrangement som finner sted første helg i september i sammenheng med Kom-deg-ut-dagen hvert år. Den er både en konkurranse der det kjempes om et vandretrofé og en sosial møteplass for alle speiderne i Skien. Men først og fremst er det en fottur med oppakning, der både eget utstyr og patruljens fellesutstyr skal bæres på ryggen gjennom hele løypa. Det er derfor viktig at alt er spent godt fast til sekken og at sekken er justert så den sitter godt på ryggen. Patruljene kan regne med å få utdelt noe oppgavemateriell ved start, men må sjøl stille med alt nødvendig haikeutstyr. Her nevner vi spesielt:

 • * Ting kan skje, så førstehjelpsutstyr er påkrevd.
  * Peffen skal ha med mobiltelefon til nødsamband. Denne skal oppbevares tørt i sekken, avslått og med fullt batteri og penger i kortet. Nummer til haikeledelsen vil bli oppgitt ved start. Det vil ikke være dekning i hele løypa, men det skal være det undervegs og på overnattingsplassen.
  * Løypa merkes ikke. Deler av turen kan gå utenfor sti. Patruljene får utdelt løypekart men må ha med kompass. GPS kan tas med men erstatter ikke kart og kompass. Løypa oppgis ikke før start, så eventuell programmering må gjøres av patrulja sjøl.
  * Overnatting blir i gapahuk. Patruljene tar med duk, tau og nødvendig redskap.
  * Patruljene må ha med mat, kokeapparat, drivstoff og kjøkkenutstyr til å lage sin egen middag.
  * Sag, øks og sisal vil være nyttig til andre oppgaver enn bygging av huk. Det vil dessuten bli bruk for skrivesaker.
  * Mer informasjon vil komme til deltakerne etter at påmeldingsfristen er gått ut.

Oppmøte: P-plassen på Svanstul lørdag 2. september kl. 11.00.
Avslutning: Svanstul søndag 14. september kl. 15.00 på Kom-deg-ut-dagen.

Pris: Kr 200,- per patrulje betales ved start.

Påmelding på e-post til hoesthaik2017@3skien.no innen tirsdag 29. september med patruljenavn og navn og telefonnummer til ansvarlig hjemmeleder. Spørsmål sendes til samme adresse.

Til slutt noen pakketips:

 • Pakk lett. Det er ikke mye dere trenger. Det viktigste er at alt får plass i en sekk som er stramma så den sitter godt på ryggen. Saker som henger og slenger bak på sekken, koster mye krefter.
 • Nødvendig utstyr: Sovepose og underlag, spiseredskap til alle slags måltider, vannflaske, dorull.
 • Klær: Etter været og værmeldinga. Sko til vått føre. Litt skift, men ikke fullt av alt. Litt ull til kvelden. Lue og votter.
 • Mat: Patruljene ordner felles middag. Ellers brødmat til 3-4 måltider. Det er ikke lurt å satse på Real turmat e.l., for da må de varme vann hele tida. Kjekt med litt godteri, men ikke for mye, og ikke bær på brus.
 • Penger: Gruppa betaler startkontingenten, men det er nok avtaler om spleising på matinnkjøp i patruljene.
 • Spør gjerne troppsleder Trond på mail eller telefon 90 91 53 25.