Høsthaiken

Når:
2018-09-01@09:00-2018-09-02@15:00
2018-09-01T09:00:00+02:00
2018-09-02T15:00:00+02:00
Hvor:
Dalsvatn-Svanstul, oppmøte på Huset
Skogdue vant Høsthaiken i fjor, for fjerde gang. Klarer vi å ta det enda en gang i år?
Foto: Hanne Birte Hulløen

Skiensspeidernes tradisjonelle felles overnattingstur og uhøytidelige konkurranse. Vil vi klare å hente vandretroféet enda en gang?

Våre tre patruljer starter fra vegen til Dalsvatn mellom Valebø og Nordagutu kl. 10.45-11.15 lørdag formiddag (avkjøring kort etter Valebøvegen 274). Vi møter på Huset for felles kjøring og fordeling av patruljeutstyr. Oppmøte er 09.00 for peffer og asser, 09:45 for alle andre.

Felles avslutning med premieutdeling på Svanstul søndag ca. 14.30. Søndagen fra kl. 11.00 er en del av Kom-deg-ut-dagen. Vi håper på mange gjester.

Pakking:

  • Mat: Det er ikke lenger fullt fyringsforbud, bare bålforbud, så patruljene kan koke på gassapparat. Peffer/asser tar ansvar for å organisere middag i egne patruljer. Hver tar ellers med seg det de trenger til tre-fire brødmåltider. Husk at dere spiser mer på tur enn hjemme.
  • Personlig utstyr: Sovepose og underlag. Drikkeflaske og spiseredskaper. Vanlig speiderutstyr som kniv og lykt. Husk at dere skal bære alt, så tenk nøye på hva dere trenger.
  • Klær: Vanlige turklær og fottøy for vær og føre. Minst mulig ekstra skift. Regntøy, enten på kroppen eller i sekken. Lue, votter og genser eller fleecejakke (en av fordelene med ull er at det virker).
  • Husk plass til litt patruljeutstyr.
  • Alt pakkes i en ryggsekk som strammes og tilpasses så den sitter godt på ryggen. Det er lurt å pakke i poser i sekken, både for å holde det tørt og for at det skal være lettere å finne ting.

Gruppa betaler deltakelsen.

Fra invitasjonen:

5.Skien MS og 1.Solum er arrangør av høstens speiderhaik. I år legges det opp til 3 alternative ruter, samt en aspirantrute. Lengde på rutene spenner fra ca. 5 – 10 km., og med to innlagte O-poster, slik at kart og kompass ferdighetene stilles på prøve. Løypene forøvrig går stort sett etter godt merkede stier og veier, men grunnleggende ferdighet med å orientere kart etter terrenget bør patruljen mestre.

Haiken er lagt opp som en konkurranse, slik at O-postene må finnes og oppgavene løses på disse postene (aspirantrute uten o-poster / konkurranse).

Troppsleder melder inn ønsket rutevalg (lengde) for patruljen (e) sin, men også med et alternativ to, hvis det skulle bli veldig stor pågang på enkelte ruter.

Det forsøkes å sende patruljene ut med opp til 20 – 30 minutters intervall.

Kort (6,8 km) og mellomløype (8 km); start ved Grantjenn.

Lang løype (10 km); start ved Dalsvatn

Aspirantløype 4,5 km); start Grantjenn

 

Patruljene bærer selv med seg patruljens felles utstyr (hukpresenning m.m.)

Husk førstehjelpsutstyr, samt nødvendig utstyr til matlaging.

Bedømmelse av huk inngår i konkurransen.

OBS! Det taes forbehold om det fortsatt vil være skogbranfare. Kaldmat må i såfall påregnes. Nærmere beskjed etter påmelding.

Overnattingsplass vil være på Svanstul, langs veien etter den gamle Røde Kors hytta.

Beregnet avslutning søndag kl.15.00

Småspeidere med foreldre velkommen på søndag.

 

Velkommen til haik!

Hilsen 5.Skien MS / 1.Solum