Jubel!

Godt nytt år! Jubileumsår!

Den levende terminlista virker igjen. Men terminlistesida har fått ny adresse, så dere som har den som snarveg eller startside, må lagre på nytt. Dessverre er den ikke oppdatert med hele vårprogrammet ennå, men det kommer om kort tid. Sted for utemøtene blir bestemt i ledermøte 14. januar, så papirterminlister blir ikke klare før etter det. I mellomtida kan dere glede dere til dette:

Tirsdag 7. januar er vi i gang igjen, og som vanlig begynner hele gruppa med juletrefest i skogen. Kle deg etter været, og ta med kopp, grøtbolle og skje, sitteunderlag og noe å henge på juletreet. Oppmøte er på parkeringsplassen ved Solum kirke kl. 18.00. Vi er ferdige kl. 20.00.

Jeg kan også liste opp programmet i troppen for resten av våren. Flokken møter som vanlig på samme sted, men har eget opplegg.

Oppdatering 2013-01-08:

Etter at jeg skreiv dette innlegget og la ut første halvdel av våren på terminlista, dukka det opp både det ene og det andre av komplikasjoner, så nesten alt av møter og turer måtte forskyves. Programmet ble bare bedre av det, men det vil ta litt tid å få oppdatert alle arrangementene på terminlista. Jeg kan si at peffturen nå til helga ligger fast. Og jubileet!

Trond

Møter

Nytt i troppen denne våren er at vi deler terminen inn i temabolker. Hvert tema begynner med et delt møte med instruksjon. Så er det ett eller to patruljemøter som patruljene kan bruke til å øve på det samme temaet. Til slutt kommer et troppsmøte med en øvelse eller oppgave. Den gir et patruljemerke og teller i flaggpatruljekonkurransen.

Første tema i vår blir brann, og det begynner tirsdag 14. januar med delt møte inne på Huset, fortsetter 21. januar med patruljemøter ute (stedet er ikke bestemt) og 28. januar med patruljemøter inne, og avsluttes med troppsmøte ute 4. februar (vi håper det blir på brannstasjonen).

Neste tema er primitiv mat over tre kvelder. Det begynner med delt møte på Huset 11. februar, fortsetter med patruljemøte inne 25. februar, og avsluttes med troppsmøte ute 4. mars.

Tredje tema er pionering (bygging med tau). Vi begynner med delt møte inne på huset 11. mars, så er det patruljemøter ute 18. mars og inne 25. mars, før vi avslutter med troppsmøte ute 1. april.

25. februar er det også årsmøte i gruppa. I år legger vi opp til større deltakelse fra speiderne sjøl. Etter forbundets regler har alle medlemmer stemmerett fra det året de fyller 12.

Tirsdag 8. april blir det et spesialmøte med orientering.

Fra påske og fram til jubileumsfesten vil det meste dreie seg om jubileet, også på møtene. Det betyr at møtene 22. og 29. april og 6. mai sannsynligvis blir holdt inne, enten på Huset eller der vi skal holde festen.

13. mai forbereder vi 17. mai, også med jubileumspreg.

Møtene 20. og 27. mai vil handle om leiren til sommeren.

Siste møte i troppen er som vanlig Ingetur. I år er det den 3. juni.

10. og 17. juni blir det pakking til leir for ledere, rovere og førerpatrulje.

Turer

Det er mange ledige helger på lista, Disse er det meninga at skal brukes til patruljeturer. Det skal ikke være noe stort problem med kollisjoner. Både Venstøptjenn og Stabburet på Speiderhytta kan brukes. Ellers har både Ørn og Skogdue vunnet ei helg på roverhytta Godset. Og dere kan dra på tur i huk.

Alt 11.-12. januar drar førerpatrulja på tur til Venstøptjenn. Er det skiføre går vi fra Solvika, ellers møter vi opp ved Modammen. Tema denne gangen blir opplegget for våren og medlemsdemokrati.

Søndag 2. februar er det Kom-deg-ut-dagen, men det ser ikke ut til at Telemark Turistforening holder noe stort arrangement i år, så da får vi kanskje finne på noe annet.

8.-9. februar er det Ski-TM på Speiderhytta. Hvis det kommer snø. Men tur blir det uansett.

Det blir troppstur 22.-23. mars. Det kan bli på Speiderhytta, men det er også mulig det blir på Skautvedt leirsted ved Larvik.

I påskeferien planlegger vi å sende førerpatrulja på fjelltur med telt i fire dager. Mandag i påskeuka er selve hundreårsdagen. Det skal markeres.

26.-27. april er det kretsbannerkonkurranse på hjemmebane i Skien.

Det blir pinseleir i år også. Eller «pinseleir». Pinsa er så sein i år at vi legger leiren til himmelfartshelga 29. mai – 1. juni.

13.-15. juni er det NM i speiding for de fire beste patruljene i kretsbanneren. I år holdes det i Malvik ved Trondheim. Hvor mange patruljer blir det fra 3. Skien?

Annet

Neste delbetaling til englandsturen i sommer er kr. 1500,- den 15. januar. Siste delbetaling er 15. april, estimert til kr. 3000,-. Om ikke lenge vil det også komme ut en e-post der vi ber om opplysninger vi trenger for å bestille reise til alle.

Det blir Peff 1 i vår. Dette er et kurs i møteledelse og planlegging. I år blir det holdt over tre kvelder mellom vinterferien og påske, og mellom hver av kurskveldene skal deltakerne holde et patruljemøte hjemme i troppen. I 3. Skien er det mange som må begynne å gjøre seg klar til å få ansvar. Jeg lister ikke opp navn, siden antallet vil være avhengig både av rekruttering og en kabal i patruljene, men slik det ser ut nå, vil vi sende en åttendeklassing og de av sjuendeklassingene som har vært med lengst. Første kveld er torsdag 27. februar, neste er tirsdag 18. mars, og siste er mandag 7. april. Det er satt opp på tre forskjellige ukedager for at alle skal kunne prioritere peffkurset uten å gå glipp av for mye i troppen eller på andre aktiviteter.

Og til slutt jubileet! Lørdag 10. mai er dagen, så hold helga fri for bryllup og barnedåper.