Kom-deg-ut-dagen i Fritidsparken

Leirgata rett før det braker løs søndag formiddag.
Leirgata rett før det braker løs søndag formiddag.
Foto: Trond Engen

I år var det tredje gang Kom-deg-ut-dagen ble holdt i Fritidsparken, og igjen hadde speiderne teltleir med aktiviteter for alle. Leiren og opplegget har vokst år for år, og denne gangen var det rundt 120 speidere fra ti grupper som lå over fra lørdag etter å ha bygd leiren. Det vil si, da vi hadde funnet teltplasser, delte vi oss i to gjenger, så ca. 30 dro til Herkules i handlerushet for å drive reklame, mens resten ble igjen for å sette opp telt og annet utstyr.

Vi setter opp den store ovnslavvoen.
Vi setter opp den store ovnslavvoen.
Foto: Jan Terje Olsen

I 3. Skien har vi gjort det til tradisjon at overnattinga på Kom-deg-ut-dagen holdes som patruljeturer. I år var vi 17 speidere fra de fire patruljene og dessuten tre rovere som ikke gadd å reise hjem for natta. I tillegg deltok mange av lederne og noen speidere en eller begge dagene uten å overnatte.

Tre reparatører er bedre enn ingen reparatører. Foto: Jan Terje Olsen
Tre reparatører er bedre enn ingen reparatører.
Foto: Jan Terje Olsen

Av utstyr hadde vi med oss begge ovnslavvoene, klatrestativet og tønnegrillen, men med så mange hender gikk det greit å bygge leiren, så da den andre gjengen kom tilbake fra Herkules, hadde alle fri til å gjøre sitt resten av ettermiddagen. Patruljene våre dro på skøytebanen eller i svømmehallen. Seinere på kvelden var det fakkeltog og leirbål under ledelse av Bjørn Vegard.

Søndag morgen var rolig til Jan Gerhard fra Skien FA og Einar fra Gjerpen MSK holdt morgensamling kl. 10. Så gjaldt det å bli klare til hordene skulle komme kl. 11.

Stille i leirgata. 3. Skien gjør seg klare. Foto: Trond Engen
Stille i leirgata. 3. Skien gjør seg klare.
Foto: Trond Engen

Tidligere har mye folk gått rett forbi oss mot det de innbiller seg at er høydepunktet, turistforeningas stand lengst inne, men nå har vi lært, så denne gangen flytta vi merkene, stengte vegen og leda alle gjennom leirgata i furuskogen nord for stien.

Tønnegrillen må fyres opp. Foto: Trond Engen
Tønnegrillen må fyres opp.
Foto: Trond Engen

Ellers betydde det for vår del å varme opp tønnegrillen og gjøre litt vedlikehold på klatrestativet. Det holdt akkurat.

Reidulf gjør den siste finpussen med første klatregjest på veg mot bjella. Foto: Trond Engen
Reidulf gjør den siste finpussen med første klatregjest på veg mot bjella.
Foto: Trond Engen

Folk strømma til for både klatring og hellestekt mat, og mens ungene spiste og lekte, fikk foreldrene brosjyrer om speiding. Klok av skade fra tidligere år hadde vi kjøpt inn litt mindre råvarer til pannekakene, men det var en tabbe, for det var tomt for røre før klokka ett.

Pannekakene rakk ikke å bli gamle. Foto: Trond Engen
Pannekakene rakk ikke å bli gamle.
Foto: Trond Engen

I totida hadde strømmen av folk gitt seg, og vi kunne pakke sammen leiren igjen. Så får vi håpe både vi og andre ser det på medlemstallet etter hvert. Nå skal vi stelle med våre egne ting ut februar, før det bærer i gang igjen med kurs i friluftsliv for ikkespeidere i mars.