NM i Speiding, her kommer vi!

Sølv er ikke nederlag! Foto: Helene Madsø Engen
Sølv er ikke nederlag! Med andreplassen i Kretsbannerkonkurransen er Skogdue klare for NM i speiding på Jæren 6.-7. juni.
Foto: Helene Madsø Engen

En veldig bra Kretsbanner, med Skogdue på andreplass, Jerv på sjuende og Ørn (med Bever) på tolvte. Med det satte de fleste av speiderne våre personlig rekord i plassering. Av særlig gode delresultater kan vi nevne at Jerv var klart best på pionerposten med Skogdue på tredje og Ørn på fjerdeplass. På førstehjelp var Skogdue best med Ørn på delt tredje og Jerv på femte. På teorioppgava delte Ørn og Skogdue førsteplassen med to andre, mens Jerv var bare ett poeng bak på sjetteplass.

Skogdue på pionerposten. Foto: Geir Kildal
Skogdue på pionerposten.
Foto: Geir Kildal
Ørn reiser flaggstanga. Skal det bli mange poeng for samarbeid, må alle være med å holde. Foto: Geir Kildal
Ørn reiser flaggstanga. Skal det bli mange poeng for samarbeid, må alle være med å holde.
Foto: Geir Kildal
Jerv viser fram resultatet. Bedre blir det ikke. Foto: Geir Kildal
Jerv viser fram resultatet. Bedre blir det ikke.
Foto: Geir Kildal

Vi holder jevnt høyt nivå i nesten alt, og differansen opp til førsteplassen (for Skogdue) og NM-plass (for Jerv og Ørn) skyldes dårlig uttelling på enkeltoppgaver. Alle patruljene våre gjorde det svakt på hemmelig oppgave på søndag, fletting av sitteunderlag av avispapir. For Skogdues del er hele avstanden opp til førsteplassen på denne ene posten. Ørn og Jerv gjorde det dessuten bare middels på matlaging på lørdag, Det var først og fremst fordi en sløv troppsleder hadde sendt med dem stormkjøkken uten å kontrollere ordentlig at alle delene var med, så de hadde bare ett kokeapparat hver. Med vanlig toppnivå på hemmelig og matlaging ville begge ha kvalifisert seg til NM.

Men går det an å tenke sånn? Rundt oss og bak oss var det gode patruljer som også tulla det til på enkeltposter. Sjøl de fortjente vinnerne Tiur fra 1. Heistad hadde mer å gå på. De andre NM-plassene gikk til flotte patruljer fra 1. Herre og 1. Langesund sjø. Vi gratulerer alle og gleder oss til å representere Grenland sammen på Jæren.