Hilsen fra Wings

Mye å gjøre, lite tid til å skrive, så bare en kort hilsen for å si at vi kom vel fram til leirplassen i Windsor. Ingen bilder, dessverre, siden det trådløse netter her er ustabilt. De blir lagt til etterhvert. Og hvis vi klarer å få satt oss sammen, kan det til og med komme bilder fra flere fotografer.

Onsdag var en rein reisedag, og vi var ikke framme på ungdomsherberget før godt utpå kvelden. Torsdag morgen tok vi undergrunnen til the London Eye, der vi hadde avtalt å møte 99th Reading for å presentere fellespatruljene Ørn/Eagles, Skogdue/Wood Pigeons, Hauk/Hawks, Rød drage/Red Dragons, Fiskeørn/Ospreys, Flaggermus/Bats og Tårnfalk/Kestrels. Planen var å gå av hjulet halvveis, men de hadde dessverre blitt litt forsinka, så vi rakk både å bli med hele vegen ned igjen og å se på 4D-filmen i nabohuset. Vi spiste lunsj og lekte i parken, dro på Vitenskapsmuseet og spiste sammen på Burger King. Utpå ettermiddagen dro de hjem for å pakke til leir, mens vi gikk i butikker i Regent Street og Oxford Street.

Fredag tok vi toget til Poole på sørkysten for å ta båt til Brownsea Island, øya der Robert Baden-Powell åpna den aller første prøvespeiderleiren 1. august 1907. Vi kom altså på besøk på speiderbevegelsens grunnleggelsesdag. Etter båten tilbake fikk vi tid til fish & chips på kaia og et dobesøk som holdt på å gjøre at vi ikke rakk toget tilbake til London. Men vi kan løpe både opp og ned trapper og over gangbruer, og det holder å komme inn på toget ett sekund før dørene slår igjen. Vel hjemme på herberget var det overraskelsesselskap for Sander, som fylte tretten år på grunnleggelsesdagen, etterstor innsats fra våre agenter i London (familien til Alexander B. M., som var i London samtidig med oss).

Lørdag var det tidlig opp for å ta toget ut til leiren. Da alle vel hadde kommet om bord, stua bagasjen og funnet sitteplassene, kom det beskjed på høyttalerne om at togsettet var i ustand, og vi måtte bytte til et tog på et annet spor. Heldigvis hadde vi trening i å løpe opp og ned trapper og over gangbruer! Vel framme i Windsor var ikke skyttelbussen i drift som den skulle, så vi fikk tid til litt forbrødring med østerrikere, amerikanere og engelskmenn i elgdansen og tissatrengt.

Da vi omsider var framme i leiren, fortsatte ting å gå litt på halv tolv. Maten kom seint, og hygienesystemet var ikke helt på plass, men vi løser det meste. Om kvelden var det åpningsshow. Etter den seine middagen rakk vi dessverre ikke starten med de lange talene, men vi rakk både fyrverkeri og DJ. Dessverre hadde maten kommet akkurat så tidlig at vi ikke kom med på storskjermen, halsende i springmarsj på to rekker ned mellom flaggrekkene, da bildet skifta til å vise flaggborga.

I dag har vært første dag med leiraktiviteter, først et oppgaveløp for å bli kjent rundt i leiren og seinere vannlek for de yngste og snrkring av fuglekasser for et lokalt prosjekt for de eldste. I morgen bærer det ut på haik — handletur til Windsor — og på en aktivitet med sirkusnummer og akrobatikk. Før, mellom og etter øktene er det matlaging og oppvask under stort tidspress for å rekke neste post på programmet, så når kvelden kommer roper soveposen høyt på de fleste.

Inkludert en troppsleder som skal vekke Skogdue kvart på sju for å lage frokost. God natt!