Snart er det gruppetur!

Helga etter høstferien, 17.-18. oktober, er det tid for 3. Skiens årlige gruppetur til Speiderhytta ved Heivannet. Da drar alle aldersgruppene i 3. Skien på tur samtidig, og for mange vil dette være den aller første speiderturen.

Program

Opplegget er forskjellig i de tre enhetene flokken, troppen og roverlaget. Planlegging foregår nå, men jeg kan si litt generelt:

Flokken pleier å møte ved Solvika lørdag formiddag og gå sammen inn til hytta. De har fullt program hele dagen, og på kvelden er det gjerne en kveldslek. De overnatter inne på hytta. På søndag formiddag pleier de å dra ut på tur.

Troppen pleier å møte opp på Huset lørdag morgen for å hente utstyr og bli kjørt ut. Patruljene går forskjellige ruter, ofte fra forskjellig startsted, løser oppgaver underveis og kommer fram til hytta på ettermiddagen. Der bygger de seg overnattingsplass i skogen. På søndag formiddag kan de ha forskjellige oppgaver før Speiderhyttas dag.

Roverlaget drar gjerne opp fredag kveld og installerer seg på Stabburet, som er deres base gjennom helga. De pleier å ha ansvar for opplegget i troppen både lørdag og søndag — og noen ganger midt i mellom.

Det er felles middag og leirbål på lørdag kveld.

På søndag er det Speiderhyttas dag, der speiderfamilier, gamle medlemmer og alle venner av Speiderhytta er invitert. Det er felles avslutning på ettermiddagen.

Speidere og småspeidere sammen på leirbålet i 2019. Det blir ikke inneleirbål i år.
Foto: Enny Balać

Utstyr og forberedelser

Hver enhet sender ut egen informasjon tilpassa sitt program og sine speidere.

Påmelding

Gruppeturen koster kr 100 per deltaker. Siden opplegget og oppmøtetidene er forskjellig i enhetene, vil det bli sendt ut separate invitasjoner på Spond før høstferien, men påmeldingsfristen er ikke før onsdag 13. oktober. Detaljer om arrangementene blir lagt til etterhvert.

Det går også ut invitasjon til Speiderhyttas dag, men denne er gratis og uten påmelding.

Smittevern

Vi blir mange. Det betyr tiltak utover gruppas generelle smittevernregler, både på renhold, mattilberedning og -servering, bruk av sengeplasser og kontakt mellom enhetene. Dette kan kreve flere voksne enn vi pleier å være, og det kan derfor bli nødvendig å spørre foreldre om hjelp.

Vi må ta forbehold om at turen kan bli avlyst, enten for alle eller for enkelte enheter, dersom vi ikke lenger finner det forsvarlig, f.eks. hvis smittesituasjonen endrer seg.