Skiens første speidere

Skiens første speidere
Skiens første speidere

14.april er en dag for å gratulere alle unge og gamle speidere i Skien. 14.april 1914 startet noen gutter fra Duestien og Bakken den første speidertropp i Skien. Det var starten på 3.Skien gruppe av NSF, som har vært i sammenhengende aktivitet i 100 år! Den overlevde også nazistenes forsøk på utrydde speiderbevegelsen i Norge. 3.Skien er fortsatt like aktiv og vital, og fører gode verdier videre. Speidertiden har betydd mye for et stort antall mennesker i Norge, og har bidratt til å gjøre gangs mennesker av de som har vært med. «De tusen røde bål som troppens gutter siden tenner, er hilsener som hver og en til speidersaken sender», heter det i vår kjenningsmelodi. Takk fra alle oss til alle dere som har holdt dette levende! Omar Salomonsen, Erik Røed, Per Gundersen, Berit Gundersen, Magne Kortner, Inger Lunden, Reidulf Tangen, Hanne Birte Hulløen, Jarle Hagen og alle andre som vil sprenge spalta hvis jeg fortsetter å ramse opp. Og takk til dere på bildet som var dere som startet opp i 1914. Lurer på hva de hadde tenkt hvis de ante hva de satte i gang?