Troll på andreplass i femkampen

For første gang på lenge stilte Roverlaget Troll på femkamp med to lag, Troll og Småtroll. Det vil si, småtrollet Espen ble syk rett før avreise, så Bendik og Fabian måtte ut og finne en erstatter på overgangsmarkedet. For Troll stilte Kristoffer, Lars og Twan.

De to første øvelsene, teori og woodcraft (= allmennkunnskap og naturkjennskap), gikk samtidig. Etter femteplass i begge lå Småtroll på tredje etter to øvelser. Troll forsto ikke avkryssingssystemet før etter halve øvelsen. Da var det for seint å rette opp fadesen, men de kom likevel godt oppe på resultatlista.

På dag-o-løpet klarte Troll å miste en post på registreringsfeil og gikk dermed ikke bare glipp av poeng for posten, men også tidspoeng for hele løpet. For Småtroll gjorde reserven Kim det bra nok til å ende rundt 15. plass, et godt utgangspunkt før natt-o-løpet.

Hemmelig oppgave var å lage en blåsebelg av lær og tre. Det ble gitt poeng for både funksjon og utseende. Her gjorde Småtroll det dårlig, mens Troll gikk bort og vant øvelsen etter å ha brukt klokka til å sette åpningsvinkelen på 30 grader og etter å ha klart å blåse en bordtennisball 75 cm opp ei renne. Belgen skal nå henges opp på Godset for ettertida.

Lars viser fram godt belgisk håndverk. Norsk mester i blåsebelg! Foto: Bendik Madsø Engen
Lars viser fram godt belgisk håndverk. Norsk mester i blåsebelg!
Foto: Bendik Madsø Engen

Godt etter sunne barns leggetid legger rovere ut på natt-o-løp, som utgjør fjerde øvelse sammen med dag-o-løpet. Siden det er én deltaker som løper på dagen og to på natta, teller natt-o-løpet mest i totalpoengsummen. Troll endte rundt 15. plass, enda de på grunn av kneskade ikke kunne satse alt i innspurten ned unnarennet på Skuibakken. Småtroll rota seg vekk, men fant tilbake og klarte å ta alle postene godt innafor maksimaltida på tre timer og fikk dermed både post- og tidspoeng.

Etter ei kort natt avsluttes femkampen med hinderløp på søndag. Troll fikk 11. plass, mens Småtroll endte litt lenger bak.

På tross av dobbel uflaks endte Troll altså på andreplass av femti lag etter jevnt gode resultater i alle øvelsene. Småtroll kom på attende, også godt oppe på øvre halvdel. Nå gleder vi oss til neste år!

(Alle plasseringer etter deltakernes hukommelse. Det er fortsatt ikke offentliggjort noen resultatliste.)