Landsleiren nærmer seg

Det er førti dager igjen til landsleiren begynner. Denne helga skal alle ha fått e-post med kontingentkrav og helseskjema som skal fylles ut. Begge deler har frist fredag 31. mai. Hvis noen ikke har fått mailen, så er både kontonummer og skjema til nedlasting lagt ut på terminlista.

Det er også sendt ut en e-post om anskaffelse av speiderdrakt og leirbålskappe. Jeg gjentar teksten her:

Her er litt om anskaffelse av speiderutstyr. Både speiderdrakt og materialer til leirbålskappe bestilles på Speider-Sport (www.speider-sport.no). Noe av det har vi på lager og deler ut, noe tar vi opp bestilling på, og noe må dere bestille sjøl.

SPEIDERDRAKT

Før landsleiren bør alle skaffe seg speiderdrakt, og de som har speiderdrakt bør få den i orden (før NM om mulig, for dere som skal dit). Dette betyr flere ting:

1. Speiderskjorte (kr 400-450,-), skjerf (kr 85,-) og knute (kr 30,-) bestiller dere sjøl på nettbutikken <www.speider-sport.no>. Dere får det i posten etter et par dager.

2. Alle merker som skal på skjorte og skjerf sørger troppsledelsen for. Vi har ikke vært så flinke før — det er f.eks. mange i troppen som atadig bare har det gule småspeidermerket på skjerfet — men nå skal vi sitte med fullt sortiment og vil dele ut det dere mangler på Ingeturen (avlutningsmøtet) tirsdag 4. juni. Da er det også opptagelse av aspirantene og roverne, så alle stiller med speiderdrakt uansett og det er lett å se hva hver trenger.

3. Hvor merkene skal sys på ser dere på <http://www.speiderbasen.no/?side=omspeideren.drakt>. Jeg kan legge til at troppsmerket til 3. Skien skal sys på høyre lommeklaff.

4. Hvis noen f.eks. tenker å bytte skjerf med utlendinger på landsleiren, kan det være lurt å bestille et ekstra skjerf med merke og knute. Det må dere i så fall ordne på egen hånd.

5. Vi hadde tenkt å spesialbestille patruljemerker, men vi har ikke riktig klart å få fart på designprosessen. Det er mulig det heller blir en del av en større satsing på gruppestæsj i jubileumsåret 2014.

LEIRBÅLSKAPPE:

Dette er veldig frivillig, men også veldig kjekt å ha, og særlig på store leirer. Bestill marineblått leirbålskappestoff fra Speider-Sport (kr 295,-). Dere kan også bestille bokstaver og tall («3. SKIEN» i grønt = kr 70,-).

Her er en gammel arbeidsbeskrivelse fra Birte:

| I 3.Skien har vi marineblått stoff med grønne bokstaver «3.SKIEN» –
| i filt – sydd på sentrisk på ryggen. […] Vi har et firkantet stoff
| som faldes inn foran og nede (her legges det opp en fald som kan
| legges ned etter hvert som speiderne vokser). Oppe syes det en
| oppkant med løpegang til snor – litt etter innfallsmetoden. Kantene
| foran er det en del som har kantet med grønt stoff – ikke alle.
|
| Jeg legger ved noen bilder av sønnen min sin leirbålskappe – han
| ville ha på merker etter innfallsmetoden – jeg har mine merker sydd
| på mer på geledd – det velger du selv. Skriften 3.Skien syes på høyt
| oppe sentrisk på ryggen.
| DSC_0166DSC_0159DSC_0161DSC_0162
| Hvis du har problemer med å få bestilt fra alltidberedt, kan du bare
| ta kontakt med meg.

Leirbålskappa skal etter hvert bli full av gamle leirmerker og andre merker du ikke lenger har på skjorta.

ANNET

Jeg kan også si at det er mye annet kjekt å få på Speider-Sport, både av friluftsutstyr og speidereffekter. Vi kommer ganske sikkert til å ta opp felles spesialbestilling på noe til jubileumsåret, men ikke la det stoppe dere nå.

Patruljene er også i gang med å planlegge patruljehaiker, som er gitt som forhåndsoppgave til leiren. I skrivende stund har Skogdue og Jerv bestemt tid og sted, mens Ørn dessverre ikke rekker det før leiren.