Rapport fra NM

NMispeiding.no brukte selvfølgelig Skogdue som toppbilde fra åpninga.

(Tillegg søndag kveld: Siden reportasjen først ble skrevet som to e-post-rapporter fra NM, og det ikke var lett å få formateringa riktig fra nettbrettet, redigerer jeg litt nå..).

Rapport før start:

Arrangementet er i gang. Det var hektisk i ankomsten i går kveld, med mange patruljer og et strengt regime for slusing av biler inn og ut av leirområdet. Derfor måtte troppsleder reise igjen før han hadde sett skogduene vel i gang. Denne reportasjen fra åpninga: <http://nmispeiding.no/?id=53> tyder på at det gikk bra.

Konkurransen begynner med Praktisk 1 om en time, og snart drar jeg ut for å kikke på. Resultater og nyheter underveis finner dere på <http://nmispeiding.no/>.

Rapport fra første dag:

Da vi kom inn i området ved titida, møtte vi Skogdue ved inngangen. De hadde fått 44 poeng av 50 på Praktisk 1, som var å lage et flipperspill av tre, spiker, strikk og bjeller og å dekorere det med patruljepreg.

Flipperspill til 44 poeng av 50 mulige
Flipperspill til 44 poeng av 50 mulige

Etter lunsj skulle de i gang med to øvelser på en gang. I løpet av tida de holdt på med Praktisk 2, strikkmotorbåt med brodert seil, skulle to i patrulja ut og løpe orientering mens de som var igjen skulle løse ei teoretisk orienteringsoppgave. Jeg har ikke sett delresultatene fra noen av disse, men jeg veit litt:

  • Maiwenn og Elena fant alle postene akkurat innafor maksinaltida på O-løpet. Det skal gi halv pott på praktisk del. Men jeg veit ikke noe om hvordan det gikk på teoretisk del.
  • Jeg så båten før den ble bedømt, siden jeg var vakt i det samme området, men jeg så ikke bedømmelsen. Jeg fikk heller ikke snakka med dem etterpå, siden de sikkert dro rett inn på teltplassen for å forberede middagen, og der har ikke ledere adgang.
Skogdue lager strikkmotorbåt. Nærmere kunne ikke troppsleder gå.

Siden jeg ikke hadde mer å bidra med og ikke var satt opp med flere vakter, dro vi ut av leiren for i dag. Derfor har jeg heller ingen rapporter fra bedømmelsen av patruljedrift, matlaging eller teori, som jeg regner med blir offentliggjort i løpet av kvelden. Men Inger er der, og kan kanskje fylle ut der jeg svikter.

Vi drar tilbake til konkurransestart i morgen for å kunne være mannskap på rundløypa.

Og så må vi krysse fingrene for Hauk fra 1. Solum, som kniver helt i toppen, og for Gaupe fra 1. Herøya, som heller ikke er langt bak.

Rapport fra siste dag:

Før rundløypa starta søndag morgen, lå Skogdue på 77. plass med 192 av 275 utdelte poeng eller et gjennomsnitt på 34,9/50. Lederne Kråke fra Nittedal hadde 234,5 poeng eller i gjennomsnitt 42.6/50. Fredag kveld hadde Skogdue gjort det bra på matlaging men dessverre tapt noe på orden. Etter å ha hatt full kontroll på utstyr i teltet hele helga, hadde de uflaks og fikk teltinspeksjon før de hadde rukket å rydde etter middagen. Utgjort! På teorien fikk de ikke med seg resultatet.

Troppsleder kom til området akkurat idet Skogdue var på veg fra første til andre post på rundløypa. Da var de i godt humør men ikke veldig fornøyde med alt det jeg ikke hadde lært dem! Da jeg kom til stabsteltet, hadde arrangørene mer enn nok folk til postvakter, så jeg fikk tid til å gå rundt å se på oppgavene og ta noen bilder (så lenge vaktene fulgte med på at jeg ikke gikk for nær). Jeg har ikke fått alle delresultatene i dag heller, men her er det jeg har fått med meg:

Første post for Skogdue var «Valgfri oppgave». Den er bare valgfri for arrangøren! Denne gang hadde arrangøren valgt en Kims lek med knuter. De fikk først se ei knutetavle med tolv ulike knuter, og da knutetavla forsvant, skulle de lage alle knutene og sette navn på dem. Skogdue fikk 26 av 50 poeng.

Andre post var førstehjelp, der de skulle forklare og vise hvordan de ville gå fram ved en kollisjon mellom to biler. Her fikk Skogdue 24 av 50.

Skogdue prøver fortvila å forstå en av oppgavene på naturkjennskapsposten. Troppsleder lurer i buskene med mobilkamera.

Tredje post var naturkjennskap med 30 spørsmål om alt fra tresorter til fuglelåter og skjell. Dette ga bare 18 av 50, men rapportene sier at også patruljene som kniva helt i toppen fikk lite poeng,

Pioneroppgave i lommeformat: Tennisballstativ.

Fjerde og siste post var pionering, et tennisballstativ av pinner og hyssing. Det skulle inneholde minst seks surringer av tre ulike typer. Den gikk også midt på treet med noen- og tjue poeng.

Matte skogduer prøver å konsentrere seg om å pakke.
Matte skogduer prøver å konsentrere seg om å pakke.

Etter rundløypa var det bare å løpe tilbake for å rive leiren før avslutningsseremonien med premieutdeling.

I løpet av dagen ble det også gitt poeng for samhold og miljø i patrulja. Her må Skogdue ha fått så å si fullt hus, siden totalsummen i dag var 116 poeng,

Til slutt ble det 79. plass med 308 poeng av 500, midt på treet og greit nok for førstegangsdeltakere. Det tilsvarer 30,8 poeng i gjennomsnitt. Kråke fra Nittedal holdt helt til mål og vant med 400,5 poeng eller 40 i snitt.

Etter at premieutdelinga var over og kråkene hadde forsynt seg med restene, var det bare å sette seg tålmodig å vente på tur til å kjøre ut av leiren, rikere på både opplevelser og venner. Og om ikke resultatet var all verden, var det god trening til neste år. Da veit vi hva som kreves og stiller sterkere!