Resten av høsten i troppen

Før regnværet på gruppeturen. Aspirantene lager kokegrop.
Foto: Trond Engen

Høsten er over oss med regn og mørke. Mye regn og mye mørke. Det gjør det vanskeligere å komme seg ut. Men så lavt oppmøte som på gruppeturen i helga og møtet på tirsdag, er det sjelden vi ser.

Møte i øsende regn på Falkum bad. Gapahuk og båltenning.
Foto: Trond Engen

Det er overraskende, tross været, for roverne gjør ting friskt og morsomt, så her er litt reklame for programmet i troppen fram til jul:

31. oktober. Patruljekonkurranse i Solumsmarka ved Voldsvegen: Roverlaget har planlagt en fantastisk spennende førstehjelpsøvelse. Gled dere!

7. november. Troppsmøte ute/inne på Menstad bydelshus: Førstehjelp. Deretter førerpatruljemøte med bl.a. mer førstehjelp spesielt for dem som har ansvar i patrulja.

12. november. Kirkesøndag i Skien kirke: 3. og 8. Skien deltar i gudstjenesten og holder kirkekaffe med bålpanne på kirkebakken etterpå. Speiderdrakt.

14. november. Patruljemøter på Lensmannssetra: Vi skifter månedsemnet for november til … leirbål! Patruljene lærer å holde leirbål og lage leirbålsunderholdning. Målet er at alle patruljene skal ta leirbålsmerket i løpet av turene i vinter.

18.-19. november. Troppstur til Speiderhytta: Nymånehelg. Blir det stummende mørke eller stjerneklart? Uansett bruker vi det til å gå ut i naturen om natta. Dessuten mer leirbålstema. Roverne og peffene drar opp fredag kveld.

21. november. Patruljemøter på Lensmannssetra. Patruljene praktiserer det de har lært med patruljeleirbål og øving på underholdning til julemøtet.

28. november. Julemøte. Stedet er ikke bestemt ennå. Program ved roverne, innslag av speiderne og praktisk gjennomføring ved foreldrene.

5. desember. Eventyrfabrikken. Mer trenger vi vel ikke å si?

9.-10. desember. Førerpatruljetur, kanskje til Langøytangen fyr. Opplegg ved roverne i troppsstaben. Vi håper på skikkelig uvær!

9. januar. Juletrefest i skogen ved Voldsvegen. Også her tenker roverne å ruske opp i gamle vaner. Men grøten får de ikke ta fra oss!

Troppsarrangementene fram til litt ut på nyåret er lagt inn i den levende terminlista — med de endringene som er kommet siden oppstart. Den statiske terminlista er også lagt ut i oppdatert utgave for å kunne skrives ut og spikres på kjøleskapdøra.

Og til slutt: Husk påmeldinga til Kandersteg 2018!