Mail til troppen om høsthaiken

Mail sendt til troppen i kveld (men først et illustrasjonsbilde):

Sol- eller vindseil? En typisk godværshuk.
Foto: Trond Engen
 • Hei, alle.

  Høsthaiken i helga er en tur for alle speiderne i troppen, inkludert den ferske aspirantpatrulja. Beklager at informasjonen kommer både seint og stykkevis, men så tidlig på høsten kommer den brått på både ledere og arrangører.

  Så informasjon. Jeg kan først si at det meste om arrangementet står i den levende terminlista. Til dere som er nye med dette, kan jeg legge til:

  – Dette er en haik, altså en tur der alle bærer utstyret de trenger på ryggen og overnatter ute i gapahuk. Det er også innlagte poster med oppgaver så det blir en konkurranse mellom patruljene som deltar. Jeg kom akkurat hjem fra planleggingsmøte med roverne som arrangerer. De har et riktig morsomt opplegg på gang. Det er 10-12 km å gå på to dager, det meste på sti.

  – Aspirantpatrulja stiller utenfor konkurransen. Da kan de ha med seg ledere, stå over en post for å kutte løypa hvis de blir slitne, og lederne kan også være med å løse oppgavene der det trengs. Geir sender ut litt mer info om hva de må ha med seg osv., siden det er litt avhengig av de planene han har for helga.

  – De som er nye i de «store» patruljene møter opp og finner patruljene på lørdag. Så får de kanskje litt mat og fellesutstyr som de skal bære. Patruljene går hele ruta sammen, løser oppgavene sammen og bygger gapahuk, lager middag og overnatter sammen. Alle som var peffer (patruljeførere) i fjor er blitt rovere i høst (og er med og arrangerer denne haiken), så det er ny ledelse i alle patruljene. Derfor er det kanskje ikke alt som vil gå helt som det skal, men det er meninga. «Learning by doing». Og det er det som går galt som blir de beste minnene.

  – Til speiderne i troppen pleier vi ikke å gi pakkeliste, siden de skal finne ut av det sjøl, men for dere som er kommet rett i troppen uten et år i aspirantpatrulja er det ikke like enkelt. Jeg kan si at det nesten ikke går an å pakke for lite til en haik med en enkelt overnatting ute. Klær og sko så man holder seg tørr pluss litt varmt til kvelden. Det står noen generelle råd i oppslaget på terminlista, og ellers er det bare å spørre.

  – Jeg sier gjerne til nye foreldre at den viktigste forberedelsen dere kan gjøre, er å la speiderne pakke sekken sjøl, for da veit de hva de har med seg og hvor de har det. Men hjelp dem gjerne med å finne fram utstyret de første gangene. Og hjelp dem med å stramme sekken så den sitter godt på ryggen. Det meste annet blir «learning by doing» underveis.

  – De som er helt nye (dvs. ikke allerede står registrert som medlem i Norges Speiderforbund), må fylle ut registreringsskjemaet og sende til meg, ellers har jeg ikke lov å la dem være med på tur. Dere kan godt krysse av for prøvemedlemskap.

  – Oppmøte på Huset for felles kjøring på lørdag. Henting på Svanstul og kjøring tilbake til Huset på søndag. De som vil kombinere henting på søndag med tur, kan komme og besøke oss på Kom-deg-ut-dagen ved Svanstulvannet. Der har vi lederne gang i bålpanna med kaffekjele og pølser mens vi pusher brosjyrer på intetanende turgåere og venter på at speiderne skal komme i mål.

  (Siden vi ikke har fått registrert mailadresser til alle som er nye, legger vi dette også ut på hjemmesida.)