Kom-deg-ut-dagen blir Skiensspeidernes vintertur

I år har Turistforeningen på kort varsel flytta Kom-deg-ut-dagen to uker fram – med god grunn, siden det er for å feire 150-årsjubileet sitt. Dermed blir det ikke noe av det årlige fellesarrangementet i Fritidsparken for friluftsorganisasjonene.

Eksempel på vintertur. Kom-deg-ut-dagen på Svanstul i 2011.
Foto: Hanne Birte Hulløen

Men speidertur helga 3.-4. februar blir det uansett, og ikke noen dårlig tur heller, men verdenshistoriens aller første Skiensspeidernes vintertur. Programmet blir lek i snøen, både med og uten ski, og hvis forholdene er gode, bygger vi iglo — som noen kanskje vil sove i. Dessuten vil vi sikkert prøve å lokke turgåere inn i teltleiren med steikelukt og høylytt latter.

Hvor vi drar er ikke endelig bestemt, men det blir et sted med bedre snøforhold enn Fritidsparken, gode parkeringsforhold og fine turmuligheter (så kan dere jo gjette).

Siden dette er en vintertur med overnatting ute, er den for troppen og roverlaget, men aspiranter og småspeidere må gjerne komme og besøke oss på lørdag eller søndag.